Germania. Un român i-a curmat viața soției, apoi a sunat la Poliție: Mihaela și Cătălin aveau doi copii și erau plecați de nouă ani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Un român i-a curmat viața soției și apoi a sunat la Poliție. Mihaela și Cătălin aveau doi copii și erau plecați de nouă ani
Germania. Un român i-a curmat viața soției și apoi a sunat la Poliție. Mihaela și Cătălin aveau doi copii și erau plecați de nouă ani

Panică în centrul orașului Fürth din Germania. După cum a raportat Poliția, o româncă a fost victima unei crime violente duminică seara. Soțul, un român de 33 de ani, este considerat suspect și a fost arestat.

În orașul Fürth din Germania s-a desfășurat o mare operațiune a autorităților. O bandă de avertizare a blocat intrarea într-un bloc de apartamente de pe Rosenstrasse și nimeni nu a putut intra aici în afară de anchetatori. Cu câteva ore mai devreme, în jurul orei 18.30, duminică, centrul de operațiuni a fost informat despre o dispută matrimonială violentă în locuință, iar puțin mai târziu în apartamentul în cauză au ajuns polițiștii de la secția de poliție Fürth.

Orice ajutor a venit însă prea târziu pentru românca de 36 de ani, iar polițiștii au găsit-o fără suflare. Soțul femeii, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat la fața locului fără a opune rezistență. Potrivit Poliției, el este considerat suspectul principal. Anchetatorii spun că a fost o crimă violentă.

Serviciul penal permanent a preluat primele cercetări la fața locului. Comisia de crimă Fürth, precum și criminaliștii și un procuror au fost la fața locului pentru a clarifica toate întrebările și contextul. 

„Spărgători români, la tine în cartier”. Escrocheria lovește din nou în Germania. Poliția avertizează: „Sunt foarte bine pregătiți!”

 

Mihaela și Cătălin locuiau în Germania de nouă ani și aveau doi copii

 

Mihaela, victima, și Cătălin, presupusul criminal, locuiau în Germania de nouă ani și aveau împreună un băiat și o fată. El ar fi rămas fără serviciu, iar ea nu lucra pentru că avea grijă de copii și primea o indemnizație din partea statului german.

Vecinii cuplului din blocul din centrul orașului Fürth spun că au auzit mai întâi țipete în apartamentul familiei. Oamenii au sunat la poliție, iar agenții au găsit-o pe Mihaela cu mai multe răni pe corp. 

Germania. Doi români, grav răniți după o încăierare: Au ajuns de urgență la spital

 

Vecinii nu au sunat la Poliție: „Când cineva țipă, sunați la autorități!”

 

Chiar dacă circumstanțele exacte sunt încă neclare, există multe indicii că românca de 36 de ani și-a pierdut viața în urma violenței domestice. Potrivit nordbayern.de, chiar românul a sunat la serviciile de urgență după ce și-a ucis soția.

Pentru că vecinii observă adesea ceva, dar sunt reticenți să sune la poliție, inspectorul șef Annegret Steiger de la Fürth Kripo, ofițer de prevenire și reprezentant pentru victimele infracțiunilor, face apel la cetățeni să nu privească în altă parte: „Noi îi sfătuim să se uite, să faceți o plângere, când cineva țipă sau când ceva sună ca o altercație violentă. Pentru ca poliția să arunce o privire”.

Într-o dispută în creștere, victima nu are deseori cum să formeze singură numărul de urgență, deoarece telefonul mobil a fost deja luat sau poate chiar stricat. „Dacă auziți strigăte de ajutor, vă rugăm să nu le ignorați și să spuneți că este o chestiune privată. Este prioritatea noastră principală să ajutăm”, spune Steiger. Cu toate acestea, ea nu recomandă nimănui să bată ei înșiși la ușă pentru a opri cearta. În schimb, sunați la 911 cât mai curând posibil, astfel încât poliția să poată verifica și detensiona situația.

Dacă există o suspiciune de violență domestică, ofițerii vor chestiona partenerii separat și vor informa victima – în mare parte femei, dar uneori sunt și bărbați care sunt abuzați – despre ce poate oferi centrul de intervenție. Ea oferă sfaturi și sprijin în situații de urgență și abordează femeile „proactiv”. Scopul este de a întrerupe ciclul violenței – fie că este fizică, emoțională, socială sau economică.

Vecinii sau cunoscuții care bănuiesc că o femeie se confruntă cu amenințări și violențe la domiciliu pot să îi ofere un card/fluturaș de la adăpostul pentru femei sau alte oferte de ajutor, spune Steiger. Pentru a face acest lucru, ar trebui să aleagă un moment în care partenerul lor nu este acolo. Poliția sfătuiește femeile care sunt amenințate să-i implice pe vecini. 

Germania. Scandal monstru între doi adolescenți români: Vecinii au chemat Poliția, după ce unul scos un ciocan și l-a amenințat pe celălalt

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv         

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel