„Spărgători români, la tine în cartier”. Escrocheria lovește din nou în Germania. Poliția avertizează: „Sunt foarte bine pregătiți!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Spărgători români, la tine în cartier”. Escrocheria lovește din nou în Germania. Poliția avertizează: „Sunt foarte bine pregătiți!”
„Spărgători români, la tine în cartier”. Escrocheria lovește din nou în Germania. Poliția avertizează: „Sunt foarte bine pregătiți!”

O femeie din Lindlar, landul Renania de Nord-Westfalia din Germania, este cea mai recentă victimă a escrocheriei „o bandă de spărgători români este la tine în cartier”. Poliția avertizează cetățenii.

Povestea, care a avut loc și în Radevormwald sau Hückeswagen, sună ca ceva dintr-un thriller polițist. În Lindlar, o femeie a fost în contact permanent cu infractorii, timp de peste două săptămâni, care uneori s-au pozat în polițiști și alteori în procurori. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Monika Treutler, totul a început când un bărbat a sunat-o pe femeie în jurul orei locale 23:00 pe 10 august și s-a prefăcut că este un ofițer de poliție din Köln.

„Apelantul i-a spus că în cartierul ei a fost arestată o bandă de spărgători români. Aveau o listă care avea și numele lor pe ea. La scurt timp după aceea, a fost pusă în legătură cu un procuror care a continuat această poveste”, explică Monika Treutler. Victima a devenit suspicioasă, iar cei care o apelau nu i-au cerut bani direct. În schimb, au aranjat telefoane zilnice. Timp de aproape două săptămâni și jumătate, femeia a avut contacte telefonice repetate cu presupusul procuror, a spus Poliția.

În aceste conversații, escrocii au semănat și neîncredere față de banca femeii, din moment ce se spunea că angajații băncii ar fi mână în mână cu presupusa bandă de hoți români. „În cele din urmă, a reușit să o convingă pe femeie că ar fi mai bine să-și investească banii în aur și să-i pună într-o cutie de valori”, spune Monika Treutler. Cu păcăleala că i-ar fi fost impus aur fals atunci când a cumpărat aur, presupusul procuror a reușit apoi să convingă persoana vătămată să predea aurul. S-a oferit să verifice aurul pentru autenticitate și amprente. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, femeia a fost de acord cu acest lucru, a luat aurul de la bancă și l-a predat unui colector. Din acel moment, nu au mai fost apeluri și nu a mai putut contacta pe nimeni la numărul de telefon de contact.

Asistenții și îngrijitorii români din Germania, salarii mărite de la 1 septembrie. Vlad Ruja explică noua grilă de salarizare

 

„Escrocii continuă să-și pună victimele sub presiune și să le manipuleze”

 

De-a lungul întregii perioade, femeia din Lindlar a fost din când în când bănuitoare. Cu toate acestea, apelantul, a cărui voce a descris-o drept încrezătoare și simpatică, a reușit întotdeauna să-i spulbere suspiciunile și să îndrepte acea suspiciune către funcționarul băncii sau vânzătorul de aur. „Apelanții au cerut și rudelor și angajaților băncii liniște absolută”, relatează purtătorul de cuvânt al Poliției.

Această abordare perfidă nu este un caz izolat. „Escrocii continuă să-și pună victimele sub presiune, să le manipuleze și să le izoleze din ce în ce mai mult de ceilalți”, avertizează Monika Treutler și sfătuiește: „Asigură-te că vorbești cu rudele, prietenii și vecinii tăi despre escrocherii escrocilor. Sunt foarte imaginativi și bine pregătiți din punct de vedere retoric. Doar cei care cunosc trucurile sunt protejați de asta”.

Cinci români au băgat spaima în oamenii din Germania, Austria și Danemarca: Au făcut 340.000 euro „la comanda”. Acționau cu pene de curent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel