Germania. Mai mulți români, fraudă de 2 milioane de euro cu alocațiile pentru copii: Cum funcționa escrocheria de proporții

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Germania. Mai mulți români, fraudă de 2 milioane de euro cu alocațiile pentru copii: Cum funcționa escrocheria de proporții
Germania. Mai mulți români, fraudă de 2 milioane de euro cu alocațiile pentru copii: Cum funcționa escrocheria de proporții

Poliția și procurorii au percheziționat o grupare de români despre care se spune că ar fi înșelat statul german cu alocațiile pentru copii la scară largă. Au fost percheziții și în Gladbeck și Gelsenkirchen din landul Renania de Nord-Westfalia, Germania.

Peste 40 de locații din Germania și România au fost percheziționate, ieri, de forțele speciale. Au fost strânse probe și s-a executat un mandat de arestare. Procuratura responsabilă din Bochum nu a vrut să dea mai multe informații despre rezultatele raidului de la Gladbeck și Gelsenkirchen din Germania.

Germania. Muncitori români, exploatați pe șantiere: „Avem nevoie de bani, de aceea suntem aici. Și de aceea acceptăm tot”

Conforma anchetatorilor, gruparea de români a adus familii sărace din România în Germania sub promisiuni false sau constrângere și a cerut aici alocație pentru copii pentru ei. Odată ce beneficiile au fost plătite, suspecții ar fi băgat în buzunar banii și au dus familiile înapoi în România.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul este de până la două milioane de euro. Deocamdată nu se știe câți oameni aparțin grupării de escroci români, ancheta abia începe. 

Germania. Româncă, fraudă de zeci de mii de euro cu alocațiile pentru copii. Femeia a escrocat statul german și a vrut să fugă

 

O grupare de români a obținut prin fraudă ajutor pentru copii în valoare de aproximativ 900.000 de euro, în Germania

 

La Koln din Germania a început procesul unor români acuzați că folosind acte false au obținut de la statul german ajutor pentru copii în valoare de 733.000 de euro și, tot prin aceeași metodă, ajutor de pandemie în valoare de 148.000 de euro.

Săraci, dar cu eșarfe Gucci la gât. 5 români din Germania au încasat ilegal alocații pentru copii în valoare de 700.000 de euro

Cu ajutorul unor documente false, românii din Bergheim și din zona Koln solicitau alocații pentru copii care existau doar parțial în realitate, dar erau și parțial fictivi. Astfel, folosindu-se de falsuri între aprilie 2013 și august 2020, aceștia au obținut prin fraudă 733.000 de euro.

De asemenea, tot prin fraudă aceștia eu obținut prin intermediul aplicațiilor online, ajutorul de urgență pentru pandemie Coronavirus în valoare de 148.000 de euro.

Germania. Doi români cu o dubă, escrocherii pe bandă rulantă. Cum funcționa metoda care le-a adus mii de euro

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv     

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel