Germania. Doi români cu o dubă, escrocherii pe bandă rulantă. Cum funcționa metoda care le-a adus mii de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Doi români cu o dubă, escrocherii pe bandă rulantă. Cum funcționa metoda care le-a adus mii de euro
Germania. Doi români cu o dubă, escrocherii pe bandă rulantă. Cum funcționa metoda care le-a adus mii de euro

Un român, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat, ieri, în districtul Rottal-Inn, landul Bavaria din Germania, fiind suspect de fraudă.

Poliția din Plattling investighează încă din luna iulie „meșteri dubioși” din Europa de Est, fiind suspectați de fraudă. Joi, poliția de frontieră a reușit să aresteze unul dintre suspecți lângă Stubenberg, în districtul Rottal-Inn, când a încercat să vândă unelte din portbagajul unei dube. Printre acuzații, anchetatorii susțin că tânărul român, alături de un alt compatriot, ar fi înșelat un cuplu de pensionari din Oberpöring cu 13.000 de euro, în perioada 27 – 28 iulie.

Potrivit polițiștilor, românul, împreună cu complicele său, s-a oferit să repare acoperișul unei magazii din grădina pensionarilor pentru un preț mic. În cele din urmă, românul ar fi cerut mult mai mulți bani decât au convenit inițial.

O companie locală a examinat ulterior lucrările de pe acoperiș și a estimat costurile efective la suma de 2.800 de euro. 

 

Prejudiciu de mii de euro

 

Potrivit polițiștilor, cei doi suspecți de fraudă au pus foarte multă presiune asupra cuplului de pensionari încât aceștia le-au dat în cele din urmă 13.000 de euro. Anchetatorii estimează prejudiciul cauzat la 10.000 de euro.

Polițiștii au luat cunoștință de caz când pensionarii s-au plâns că presupușii meșteri au aruncat vechile panouri de acoperiș și i-au lăsat baltă. Cei doi suspecți dispăruseră deja în acel moment. 

Pe baza diverselor piste, anchetatorii i-au descoperit în cele din urmă pe cei doi suspecți. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu avea domiciliu în Germania și astfel poliția nu a putut afla unde locuiesc. În cercetările ulterioare, s-a dovedit că au condus în diferite locații cu duba în toată Europa și au urmărit în mod intenționat clădirile mai vechi locuite de persoane în vârstă pentru a-și putea pune în practică escrocheria.

Între timp, suspecții au fost căutați cu un mandat de arestare la nivel european. Unul dintre cei doi a fost arestat, joi, la Stubenberg când a încercat să vândă drujbe și cuțite elvețiene din portbagajul dubei.

Autoritățile încearcă acum să confiște toate bunurile pe care bărbatul le avea cu el pentru a recupera măcar parțial prejudiciul adus victimelor. De asemenea, împotriva tânărului român de 27 de ani a fost emis un mandat de arestare și a fost dus la o închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel