Spania. Doi escroci români au dat lovitura cu metoda „magia”. Cum acționau

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Doi escroci români au dat lovitura cu înșelătoria „magia”. Cum acționau
Spania. Doi escroci români au dat lovitura cu înșelătoria „magia”. Cum acționau

Doi români, în vârstă de 44 și 47 de ani, au fost reținuți, ieri, în Spania, și duși în fața judecătorilor după o escrocherie denumită de procurori „magia”.

Garda Civilă din Alicante a investigat doi români sub suspiciunea unei infracțiuni de fraudă în conformitate cu procedura cunoscută sub numele „magia”. 

În dimineața zilei de 2 iulie, mai mulți vânzători din Santa Pola au chemat Garda Civilă pentru a avertiza că o persoană a intrat în magazinele lor cu intenția de a schimba bani și că au dat senzația că ar putea încerca să-i păcălească. Așa că agenții au început să-l caute în vecinătate pentru a vedea dacă ar putea fi legat de o escrocherie. 

 

Românul schimba bancnote

 

La un moment dat, agenții au observat o persoană care ieșea în grabă de la un magazin cu tutun și ale cărei caracteristici corespundeau descrierii oferite de martori. Suspectul s-a urcat într-o mașină, unde îl aștepta o altă persoană și au plecat rapid. Ofițerii au interceptat vehiculul și i-au identificat pe cei doi ocupanți. Românul pe care l-au văzut ieșind din magazin avea 790 de euro în bancnote de diferite valori. 

După cum presupuseseră, el tocmai terminase o înșelătorie în locul din care pleca. Agenții l-au găsit pe funcționarul magazinului nervos și foarte îngrijorat: tocmai își dăduse seama că fusese victima unei înșelătorii. În declarația sa, el a afirmat că autorul i-a cerut să schimbe cinci bancnote. La verificarea imaginilor camerei de supraveghere, anchetatorii au putut verifica că în timp ce victima desfășura tranzacția, escrocul, cu mare pricepere, a retras o parte din banii livrați de angajat, făcând victima să creadă că nu i-a dat destui bani. Odată ce i-a schimbat pe toți, crezând că el nu a dat tot, românul a plecat cu banii furați prin înșelăciune.  

 

Această metodă de înșelătorie este cunoscută sub numele de „magie”

 

Românii au fost puși la dispoziția instanței de instrucție Elche și au fost eliberați în așteptarea procesului. 

Banii au fost ridicați și aduși în fața justiției. Cei 200 de euro din înșelătoria care a avut loc la magazinul de tutun au fost predați proprietarului său de drept. Garda civilă nu exclude localizarea altor părți rănite.  

Această metodă de înșelătorie este cunoscută sub numele de „magie”. Acesta constă în a cere vânzătorului care lucrează cu casa de marcat să schimbe una sau mai multe bancnote. Când victima este de acord să facă schimbarea, făptuitorul, care are o mare abilitate de a face schimbarea fără ca persoana vătămată să fie conștientă de aceasta, va lua o parte din banii dați pe ascuns fără ca victima să-și dea seama decât după ce pleacă. Într-o mașină, într-un loc din apropiere, un complice așteaptă să-l ajute pe escroc să scape. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel