Germania. Frați români, judecați după o spargere: Răsturnare de situație după declarația unui martor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi frați români, în vârstă de 18, respectiv 22 de ani, sunt judecați în Freising, landul Bavaria din Germania, pentru tentativă de omor, vătămare corporală, tâlhărie calificată și intrare prin efracție.

Procesul în cazul spargerii unei proprietăți din Freising stagnează, relatează jurnaliștii germani.

După cum s-a semnalat de mai multe ori, procurorul Clemens Albert acuză doi frați români de tentativă de omor, vătămare corporală, tâlhărie calificată și intrare prin efracție. Potrivit rechizitoriului, ei au pătruns pe o proprietate cu puțin înainte de miezul nopții, în data de 10 februarie 2020. Când inculpații căutau obiecte de valoare în dormitor, stăpânul casei s-a trezit și a fost lovit în cap cu un obiect greu. Bărbatul de 51 de ani a suferit o leziune traumatică deschisă a creierului și s-a ales cu fracturarea craniului. 

Românul de 18 ani, care lucrase la fermă pentru o perioadă scurtă de timp, a recunoscut spargerea la începutul procesului. Dar o cunoştinţă a sa a răsturnat situația. Fratele său de 22 de ani nu s-ar fi aflat la fața locului. El însuși a declarat că a acționat doar ca șofer.

Pledoariile finale sunt programate să aibă loc pe 24 februarie.

 

Bandă de români, spargere ca-n filme cu o pradă uriașă, în Germania

 

La începutul lunii ianuarie, o bandă de hoți formată din români, germani și moldoveni au fost judecați în Berlin, Germania, fiind acuzați de furtul a câtorva milioane de țigări și tone de tutun.

Spărgătorii români, germani și moldoveni au scos tone de tutun și țigări din sala de evidență a biroului vamal principal din Berlin „cu nerăbdare și pe neobservate”, potrivit procurorilor. Aproape doi ani mai târziu, la tribunalul regional a început procesul unui român, în vârstă de 38 de ani. Conform anchetatorilor, Ion L. ar fi fost responsabil, împreună cu presupusul lider de bandă, pentru implementarea logistică a spargerii. Potrivit rechizitoriului, Ion L. a organizat închirierea unui camion. 

Mărfurile neautorizate care intră ilegal în Germania și confiscate au devenit o pradă ușoară pentru bandele de hoți. Și asta este din cauza faptului că centrul de evidență al biroului din Hohenschönhausen este securizat inadecvat: fără securitate permanentă și cu tehnologie de supraveghere învechită.

„Banda germano-româno-moldovenească a acționat în perioada 23 - 26 ianuarie 2020. Unul sau mai mulți făptuitori au intrat pe acoperiș în holul altfel securizat. Au coborât cu o frânghie de la o înălțime de aproximativ 15 metri și apoi au deschis ușile mari cu role din interior. Alți membri ai bandei au putut să intre în depozit cu camioane de mai multe tone și apoi să le încarce cu transpaleți. Hoții au furat 5,2 milioane de țigări netaxate de diverse mărci și 8,6 tone de tutun shisha (n.r. - tutun pentru narghilea). De asemenea, au încărcat în jur de 100 de litri de alcool, aproape 1.800 de articole de marcă contrafăcute, patru roți de la un Porsche și două camioane vamale”, arată procurorii.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel