George Simion, anunț de ultimă oră. Va lansa AUR în Republica Moldova pe 27 martie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
george simion vama leuseni
george simion vama leuseni

Copreşedintele partidului AUR, George Simion, care este blocat de duminică la vama Leuşeni, susține că partidul Alianţa pentru Unirea Românilor va fi lansat şi în Republica Moldova, pe 27 martie. Evenimentul va avea loc la Chişinău, de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Liderul AUR a încercat să meargă la Chișinău la funeraliile academicianului Nicolae Dabija.

„Şase dintre parlamentarii noştri au şi cetăţenia Republicii Moldova şi vom lansa pe 27 martie AUR ca partid politic şi în Republica Moldova. Eu am petrecut ultimele 24 de ore în frontiera dintre Republica Moldova şi România. Nu am fost primit să merg la Chişinău”, a declarat George Simion.

Simion are interdicție de intrare în Republica Moldova după ce, în 2018, a fost expulzat și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani, adică până în 2023, conform publicației locale deschide.md. „Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Mi se pare absolut nejustificată şi lipsa de atitudine fermă a diplomaţiei româneşti, şi felul în care am fost tratat de către autorităţile statului Republica Moldova. Eu mergeam Chişinău pe baza unei invitaţii primite de la parlamentarii de acolo”, a spus George Simion. 

Președintele Maia Sandu a explicat că, deși nu are atribuții în rezolvarea acestui caz, a contactat Biroul de Migrație și Azil pentru clarificări. Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel