George Simion, blocat la graniță: "Sunt parlamentar!" Răspunsul vameşului

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
George Simion
George Simion

George Simion a încercat să încalce interdicţia de a intra în Republica Moldova şi a încercat să treacă Prutul, de data aceasta în calitate de parlamentar. Ce i-a răspuns vameşul.

"Sunt în vama de la Albiţa, sunt la graniţa de la Prut şi după doi ani şi jumătate încerc să trec Prutul, doi ani şi jumătate în care nu am avut voie să trec hotarul nedrept dintre cele două state române. 

Sper de data asta, şi cu ajutorul vostru, şi fiind demnitar al statului român, am paşaport diplomatic şi sunt un demnitar al României, sper să fiu lăsat să trec hotarul dintre România şi Republica Moldova", declara George Simion.

Ajunşi la punctul de control de la vamă, parlamentarul a avut o surpriză.

Vameş: Dl. Simion Gheorghe. Dvs. aveţi interdicţie de a intra în Republica Moldova până în anul 2023. 

G. Simion: Ştiu, dar acum am venit ca demnitar al statului român la invitaţia parlamentarilor din Republica Moldova. Aştept consiliere de la Ministerul de Externe. Sunt parlamentar, când am primit interdicţie, eram unionist. Conform datelor din calculator nu pot fi lăsat să intru?

Vameş: Până în 2023.

G. Simion: E inadmisibil.

Vameş: Dvs. aveţi drept să mergeţi în instanţa de judecată.

G. Simion: Până la instanţa de judecată, fac apel la MAE român şi al Republicii Moldova. Nu admit această situaţie. Eu rămân aici în vamă cât e nevoie ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Dacă trebuie, rămân până în 2023.

Vameş: Cu părere de rău, dar nu vă este permisă intrarea în Republica Moldova. Restul persoanelor au dreptul de a traversa.

G. Simion: Mă adresez pe cale de urgenţă preşedintelui Republicii Moldova şi Ministerului de Externe să mi se permită accesul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel