Maia Sandu îl pune în corzi pe George Simion, după scandalul de vamă: "Să aștepte!"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
George Simion
George Simion

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că regretă situaţia neplăcută, creată la granița moldo-român ca urmare a interdicţiei de intrare în Moldova, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României, se arată într-un comunicat al instituţiei.

"Preşedinţia nu are atribuţii în soluţionarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migraţie şi Azil (BMA) pentru a clarifica situaţia. Din informaţiile prezentate, singura soluţie legală de anularea deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea şedinţă este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ", se arată într-un comunicat al Președinției Republicii Moldova. 

Amintim că liderul formaţiunii AUR, George Simion, deputat în Parlamentul României, se află de duminică în vama Leuşeni, pe unde a încercat să ajungă în Republica Moldova pentru a participa luni, 15 martie, la ceremonia de înmormântare a scriitorului Nicolae Dabija.

Acesta a făcut apel către Preşedinţia şi Parlamentul Moldovei să i se permită accesul peste Prut, insistând că va continua să rămână la graniţă până când va veni un oficial moldovean de la Chişinău care să-i permită accesul în ţară.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel