Franța. Un român a sfârșit pe stradă în mâinile socrului său: După ce a divorțat, Marius a sedus-o pe sora mai mică a fostei soții: „Vezi cine sunt? Uită-te la mine!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Un român a sfârșit pe stradă în mâinile socrului său: După ce a divorțat, Marius a sedus-o pe sora mai mică a fostei soții: „Vezi cine sunt? Uită-te la mine!”
Franța. Un român a sfârșit pe stradă în mâinile socrului său: După ce a divorțat, Marius a sedus-o pe sora mai mică a fostei soții: „Vezi cine sunt? Uită-te la mine!”

Un român, în vârstă de 66 de ani, este judecat în Paris pentru uciderea ginerelui său. Dorian (nume schimbat de jurnaliștii francezi) l-ar fi ucis pe român pentru a-și „proteja fiica”.

O vânătoare de oameni pentru a-și salva fiica? Aceasta este una dintre întrebările pe care Curtea de Justiție din Paris a pus-o astăzi, 24 ianuarie 2023. Dorian este judecat pentru uciderea ginerelui său. În versiunea sa, acesta din urmă explică că a comis această crimă accidental și că scopul era „să-mi scot fiica din strânsoarea unui bărbat rău”.

Franța. Șofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare: Ce a putut Nelu să-i facă colegei de echipaj

 

„Vezi cine sunt? Uită-te la mine idiotule!”

 

Crima a avut loc pe 24 iunie 2020, pe rue d'Abbeville din arondismentul 10 din Paris, Franța. Un bărbat de 35 de ani și o femeie de 18 ani stau în fața unui restaurant de caritate. Discret, se apropie un alt bărbat. Purta o mască și un vizor anti-covid, o șapcă și ochelari de culoare închisă, el ține în mână un obiect care arată ca un cuțit. Un colier îi atârnă în jurul gâtului.

Elîl înjunghie pe românul de 35 de ani în fese. Acesta din urmă sare și ripostează cu un pumn în fața atacatorului său, care răspunde cu o înjunghiere în gât. „Vezi cine sunt? Uită-te la mine idiotule!”, spune Dorian înainte de a fugi. 

2. -imagine fara descriere- (franta--un-roman-a-sfarsit-pe-strada-in-mainile-socrului-sau-dupa-ce-a-divortat--marius-a-sedus-o-pe-sora-mai-mica-a-fostei-sotii-vezi-cine-sunt-uita-te-la-mine-2.jpg)

Victima face câțiva pași și se prăbușește. Tânăra care îl însoțește a plecat cu atacatorul. Trecătorii vin în fugă să-l ajute. Un bărbat pe bicicletă decide să-l urmărească pe atacator și pe tânără. După o goană pe străzile Parisului, îi pierde din vedere. Câteva ore mai târziu, victima a murit din cauza rănilor. Apoi este deschisă  o anchetă pentru ucidere intenționată.

Un român a dat „lovitura” în Franța. Prejudiciu de un milion de euro: 110 infracțiuni

 

Românul ucis era „un bărbat violent”

 

Rapid, victima este identificată. Numele lui este Marius (nume schimbat de jurnaliștii francezi). De naționalitate română, este fără adăpost la Paris. Potrivit mărturiilor membrilor organizațiilor de caritate, el este descris ca „un bărbat violent”, având „dependență de narcotice”. Unele rude vorbesc despre un om cu discursuri extravagante, luându-se drept un zeu investit cu o misiune. 

El este cunoscut de instanțele din mai multe țări pentru fapte minore, în special violență. Martorii spun că tânăra prezentă alături de el în timpul crimei părea „sub influența” victimei. 

3. -imagine fara descriere- (franta--un-roman-a-sfarsit-pe-strada-in-mainile-socrului-sau-dupa-ce-a-divortat--marius-a-sedus-o-pe-sora-mai-mica-a-fostei-sotii-vezi-cine-sunt-uita-te-la-mine-3.jpg)

Totodată, exploatarea telefonului victimei va permite polițiștilor să consulte contul său de Facebook și al tinerei. Un bărbat apare în fotografii. Fața lui este asemănătoare cu cea a agresorului și poartă în poze un colier al cărui pandantiv este identic cu cel al presupusului criminal. Prin intermediul fotografiilor, mai mulți martori ai scenei îl identifică. Acesta este Dorian, tatăl tinerei.

Franța. Român, ucis după o „gymkhana“ cu o dubă, sub ochii fratelui: Prietenul din copilărie, condamnat pentru omor prin imprudență

 

Dorian nu ar fi vrut să îi ia viața ginerelui său

 

El însuși cetățean român, locuia în Marea Britanie la momentul evenimentelor. La cererea autorităților, a fost extrădat rapid și dat în mâinile justiției. Fiica lui se afla în România. Anchetatorilor, Dorian le-a explicat că nu a vrut să ia viața victimei sale, dar le-a spus și motivele acestei ambuscade ciudate. 

Cu câțiva ani în urmă, Marius a intrat în viața lui Dorian căsătorindu-se cu fiica lui cea mare. Întreaga familie locuia atunci în Marea Britanie. Repede, tensiunile izbucnesc între tată și ginerele său. Acesta din urmă se angajează în trafic de droguri și este violent cu soția sa. Cuplul divorțează, dar Marius începe să formeze o relație cu sora mai mică a fostei sale soții. Aceasta din urmă fuge de părinții ei și pleacă cu fostul cumnat în Franța. 

O bonă româncă, adusă în Franța de un cuplu de conaționali, a devenit din victimă, condamnată: „Infracțiunea de trafic de persoane nu există!”

 

„Mi-a fost teamă că o va ucide”

 

Pentru prima dată, Dorian încearcă să-și aducă fiica înapoi. O găsește la Bruxelles. O ceartă izbucnește și el își lovește fiica de mai multe ori. Tatăl familiei a fost mai întâi arestat și apoi eliberat. Se întoarce în Marea Britanie.

Un fost prieten al ginerelui său îl va contacta însă și îl va avertiza cu privire la violența pe care ar fi suferit-o fiica lui: Marius ar avea de gând să o prostitueze acolo și să „o vândă albanezilor”. Dorian pleacă apoi la Paris pentru a-și aduce fiica înapoi. „Mi-a fost teamă că o va ucide și atunci mi-am spus că mi-ar părea rău dacă nu mă duc”, le-a dezvăluit acuzatul anchetatorilor. 

Ajuns în capitală, Dorian începe prin a merge la Ambasada României, cu scopul de a cere ajutor în găsirea fiicei sale. Se pare că el a dat de un refuz și a plecat singur în căutarea cuplului. La instrucțiunile informatorului său, s-a îndreptat lângă o biserică din arondismentul 10, frecventată de membri ai comunității românești și unde ar merge fiica sa și fostul său ginere. Acolo i-a văzut. 

4. -imagine fara descriere- (franta--un-roman-a-sfarsit-pe-strada-in-mainile-socrului-sau-dupa-ce-a-divortat--marius-a-sedus-o-pe-sora-mai-mica-a-fostei-sotii-vezi-cine-sunt-uita-te-la-mine-4.jpg)

Inculpatul ar fi urmărit pur și simplu cuplul la început, în timp ce încerca să sune poliția pentru a-l ajuta să-și recupereze fiica. Dorian ar fi decis în cele din urmă să acţioneze singur. Anchetatorilor le-a explicat că a vrut să-și înjunghie ginerele în picior pentru a-l imobiliza și că lovitura în gât a fost doar un accident. Când Marius s-a prăbușit, tatăl și-a luat fiica și a dus-o în România, apoi s-a întors în Regatul Unit.

Dorian va fi judecat până vineri, 27 ianuarie 2023, iar apoi își va afla sentința.

„Traficanți români de organe în Franța”. Știrile false care se răspândesc pe rețelele sociale alarmează populația. Poliția: „Nu există niciun caz!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel