Franța. Șofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare: Ce a putut Nelu să-i facă colegei de echipaj

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Șofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare: Ce a putut Nelu să-i facă colegei de echipaj
Franța. Șofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare: Ce a putut Nelu să-i facă colegei de echipaj

Nelu Z., un șofer român de camion a fost găsit vinovat de viol și a fost condamnat la 13 ani de închisoare, în Franța.

Tribunalul Var, regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur din Franța, a pronunțat miercuri primul verdict din anul 2023. După două zile de dezbateri, Nelu Z. a fost găsit vinovat de violarea cu armă a colegei de echipaj. A fost condamnat la 13 ani de închisoare penală și, la final, la interdicție definitivă de pe teritoriul Franței.

Faptele au avut loc la data de 28 ianuarie 2020 la Fréjus, pe zona de odihnă Reyran de pe autostrada A8. Șoferul român de camion, se deplasa în Italia din Spania cu A., care tocmai a intrat în compania de transport. Acuzatul a afirmat întotdeauna că relația sexuală descrisă drept viol de către victimă a fost de fapt consensuală.

Cu această teză, avocatul Christophe Mairet a pledat în apărare, solicitând achitarea.

În schimb, probele aduse împotriva șoferului român de camion i-a făcut pe jurați să nu-l creadă. 

 

Șofer român, atacat de conaționali pentru un loc de parcare în Germania. Ilie Matei: „Prindeți tupeu în haită și culmea, tot împotriva alor noștri”

 

Șoferul de camion Ilie Matei, cunoscut și ca „Omul șoselelor”, a relatat o întâmplare nefericită ce a avut loc lângă Regensburg, Germania.

„Omul șoselelor” povestește cum un șofer român care lucrează pe o dubă a parcat în fața unor camioane ale unor conaționali pentru a se odihni. Însă, după ceva timp, patru bărbați l-au trezit și l-au pus să-și mute duba întrucât un alt coleg de TIR a venit să parcheze acolo. Inițial, șoferul dubei a refuzat să se mute, iar în acel moment a fost tras afară din mașină, lovit și înjurat de cei patru.

„Să vă fie rușine celor care nu respectați nimic și pe nimeni în jurul vostru și vă ascundeți sub titulatura de șofer de camion! Ne chinuim de ani să câștigăm respect din partea celorlați în Europa, dat fiind că suntem în top patru țări ce deservesc transportul internațional și în loc să ne civilizăm, ne dăm singuri autogol din penalti”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel