Franța. Românii care au furat bicicletele lotului naţional al Italiei și-au aflat, azi, pedeapsa

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța. Cei doi români, care au furat bicicletele lotului naţional al Italiei, și-au aflat, azi, pedeapsa
Franța. Cei doi români, care au furat bicicletele lotului naţional al Italiei, și-au aflat, azi, pedeapsa

Cei doi români, de 18, respectiv 19 ani, judecați pentru furtul a 22 de biciclete aparținând lotului naţional de ciclism al Italiei, în octombrie la Roubaix, au fost condamnați, azi, de magistrații Tribunalului Lille, la câte 18 luni de închisoare.

 

Hoții români, care au furat, în luna octombrie, 22 de biciclete ale lotului naţional de ciclism al Italiei, au fost judecați vineri de către magistrații Tribunalului Lille. Cei doi au fost condamnați la 18 luni de închisoare pentru furtul celor 22 de biciclete de la lotul naţional de ciclism al Italiei

V.H. și .F.T. sunt responsabili de jaful, compus în noaptea de 22 spre 23 octombrie, când au furat bicicletele lotului național de ciclism al Italiei, în timpul Mondialului de la Rubaix, provocând un prejudiciu estimat la 400.000 de euro, potrivit bienpublic.com.

 

Bicicletefe furate au fost predate Federației Italiene de Ciclism

 

Ulterior, bicicletele lotului naţional al Italiei, furate de români în 23 octombrie, în Franța, unde echipa participa la un concurs, au fost găsite în România și predate Federației Italiene de Ciclism. Predarea bunurilor furate s-a făcut la mijlocul lunii noiembrie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Citeste si.  Bicicletele lotului naţional al Italiei, furate de români, predate federației italiene

Din cercetări a reieșit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbați din județul Vrancea ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop introducerea în țară de droguri de mare risc, pe care le-ar fi comercializat în județele Vrancea și Bacău.

De asemenea, în aceeași perioadă, aceștia s-ar fi ocupat și de vânzarea în țară a unor bunuri furate din diverse state europene.

În 23 octombrie 2021, inculpaţii au furat 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța. Câteva zile mai târziu, polițiștii i-au prins în flagrant în timp ce ar fi încercat să vândă o parte din bicicletele sustrase din Franța.

 

Cei doi români au fost arestați în Franța

 

Percheziţiile la domiciliile lor din Lille şi Lomme, dintre care unul ocupat ilegal, au permis descoperirea de efecte şi echipamente sustrase în timpul comiterii faptelor, precum şi "camioneta utilizată de răufăcători", a precizat sursa din poliţie.

Vezi si: Patru români au furat bicicletele lotului național de ciclism al Italiei

Potrivit anchetei, furtul a avut loc atunci când bicicletele erau depozitate temporar într-un vehicul staţionat într-o parcare în faţa hotelului cicliştilor, situat nu departe de Lille.

"Ei au neglijat recomandarea de a-şi lăsa bicicletele, până la plecare, în velodrom", şi-a exprimat regretul poliţia.

Bicicletele furate au fost găsite în România câteva zile mai târziu de poliţia locală, care a reţinut de asemenea mai mulţi indivizi, notează AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel