Germania. Doi hoți români, prinși în timp ce dormeau lângă bunurile furate

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

În după-amiaza zilei de luni, 6 decembrie, un muncitor a semnalat prezența unor persoane suspecte într-un apartament, care nu era locuit. Poliția a ajuns la fața locului, unde a găsit presupuse bunuri furate (biciclete și unelte) și a arestat doi bărbați.

 

Alerta a fost dată de un muncitor, care, cu intenția de a efectua lucrări de renovare într-un apartament nelocuit din Essen - Germania, a intrat în locuința în cauză de pe Haus-Berge-Straße, în jurul orei 14.00. În mod surprinzător, însă, muncitorul a dat peste doi bărbați care dormeau, iar lângă aceștia erau aproximativ 20 de biciclete, precum și zeci de cutii de scule și mașini de lucru.

Polițiștii, sosiți la fața locului, au pus capăt somnului bărbaților, nedumeriți de prezența forțelor de ordine, și i-au luat pe cei doi la întrebări. Aceștia nu au putut explica agenților de unde provin bunurile, unele dintre ele erau noi și deja înfășurate în pături și saci de gunoi, pentru a fi transportate mai departe.

În urma acestei descoperiri, bunurile, despre care se crede că sunt furate, au fost confiscate. Cei doi presupuși hoți, doi cetățeni români, în vârstă de 16 și, respectiv, 18 ani, au fost arestați preventiv.

Departamentul de investigații penale a demarat acum cercetări suplimentare. În special, se investighează originea bicicletelor și a uneltelor presupuse a fi furate, informează un comunicat al poliției din Essen.

 

Românul care a furat biciclete de sute de mii de euro, extrădat în Elveția din Germania: Avea o pasiune pentru articolele sport de top

 

Un alt român a fost reținut în Germania, pe 27 octombrie, în timp ce se deplasa spre granița germano-cehă cu biciclete furate, a anunțat procurorul din Basel. Cercetările oamenilor legii au scos la iveală faptul că bicicletele proveneau dintr-un magazin de biciclete din zona Basel, care fusese spart.

Suspectul este un român, care a fost extrădat în Elveția. Tânărul de 24 de ani este, de asemenea, suspectat că ar fi responsabil pentru mai multe spargeri în magazine specializate, situate în alte cantoane. Potrivit procurorului, prejudiciul bunurilor furate se ridică la câteva zeci de mii de franci, scrie nau.ch.

Reamintim că poliția de frontieră din Germania a prins hoțul român pe autostrada A 6. Tânărul român, de 24 de ani, care avea în mașina sa șapte biciclete de munte furate, a fost tras pe dreapta, pe 27 octombrie. Bărbatul a comis mai multe spargeri în Elveția și fusese dat în căutare. Pagubele totale se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Bicicletele de munte, găsite asupra sa, au fost confiscate de poliția de frontieră.

Românul de 24 de ani a încercat să treacă ilegal granița dintre Elveția și Germania cu șapte biciclete de munte nou-nouțe, furate. Polițiștii de frontieră din Waidhaus l-au verificat pe tânărul cu BMW, la care avea atașată o remorcă, într-o parcare de pe A 6, în direcția graniței cu Cehia, potrivit unui comunicat al poliției.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel