Franța. Incendiu violent, izbucnit la câteva imobile unde locuia și o familie de români: „Casele au fost distruse!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Incendiu violent, izbucnit la câteva imobile unde locuia și o familie de români: „Casele au fost distruse!”
Franța. Incendiu violent, izbucnit la câteva imobile unde locuia și o familie de români: „Casele au fost distruse!”

Centrul orașului Josselin, departamentul Morbihan din Franța, a fost scena unui incendiu major în dimineața zilei de joi, 22 septembrie 2022. Mai multe case au fost afectate de flăcări, printre care și apartamentul unei familii de români. 

„Orașul a fost atins în inima lui”. Acestea sunt cuvintele folosite de Nicolas Jagoudet, primarul orașului Josselin, joi, 22 septembrie 2022, la prânz. De la începutul dimineții, mulți pompieri au fost mobilizați pentru a lupta împotriva unui incendiu violent.

Vizibil la câțiva kilometri în jur, fumul dens arăta violența incendiului care a devastat mai multe locuințe. „Am fost alertați la ora 08:47 că un incendiu a izbucnit pe strada 8 du Val d’Oust”, a spus locotenent-colonelul Ganne. „Când am ajuns, ne-am confruntat cu un incendiu violent de cartier care a afectat numerele 2, 4, 6 și 8 ale rue du Val d'Oust. Au fost afectate și locuințele situate rue Glatinier, la numerele 1, 1 bis și 3”.

La primul etaj al unei clădiri afectate locuia și o familie de români care a ieșit imediat afară când au simțit fumul. 

Florin venea din Franța și abia aștepta să își vadă părinții. Nu a mai apucat după ce a pierdut controlul mașinii, la câțiva kilometri de casă

 

Clădirile vechi favorizează răspândirea incendiului

 

Vechimea clădirilor din acea zonă nu a putut decât să favorizeze progresul flăcărilor. „Acestea sunt case de patrimoniu care au fost distruse”, spune Nicolas Jagoudet. Pentru pompieri, prioritatea a fost „stăpânirea incendiului de pe strada Glatinier din cauza patrimoniului istoric al acestei străzi”, spune locotenent-colonelul Ganne.

Pentru stingerea flăcărilor au fost necesare opt duze de apă, dintre care două instalate pe scări mari. „Incendiul a fost ținut sub control la ora 11:58”, a declarat locotenent-colonelul responsabil cu supravegherea operațiunilor. 

Acum rămâne de stabilit cauza incendiului, care ar fi pornit de pe un coridor de la parterul imobilului. „În această nenorocire, suntem foarte norocoși. Taxa ar putea fi mai mare dacă incendiul s-ar fi prins noaptea”, precizează primarul din Josselin.

Franța. Șofer român de TIR, bun de plată: 3,8 milioane euro amendă, 91.000 despăgubiri pentru Rolex, 16.000 pentru Puma și 9.500 pentru Dior

 

Nouă victime

 

La apogeul intervenției, 70 de pompieri și 40 de autovehicule au fost mobilizați pentru a face față incendiului, dar și pentru a îngriji victimele. „Raportul provizoriu arată nouă victime, dintre care două rănite grav, evacuate la spitale”, comunică locotenent-colonelul Ganne. O femeie a suferit fracturi la ambele glezne, în timp ce un bărbat s-a plâns de dureri în pelvis.

Acțiunea pompierilor a continuat încă câteva ore. „Suntem într-o operațiune de lungă durată datorită în special structurii clădirilor”, precizează locotenent-colonelul Ganne. În consecință, pompierii și municipalitatea a transmis populației să nu se prezinte la fața locului pentru a nu deranja munca de urgență. „Curiozitatea indecentă nu are loc”, subliniază Nicolas Jagoudet.

Prezent la fața locului de la ora 08:50 cu aleșii și agenții municipali, Nicolas Jagoudet a putut vedea doar amploarea pagubelor. „Acest incendiu ridică întrebări pe mai multe niveluri”, explică el fără a intra în detalii. La prânz, el a indicat că „au fost oferite soluții de relocare pentru nouă persoane”.

O anchetă este în curs de desfășurare.

Franța. O româncă și-a pierdut viața după un tragic accident cu autorulota condusă de soțul său

 

-----------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv              

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel