Franța. Șofer român de TIR, bun de plată: 3,8 milioane euro amendă, 91.000 despăgubiri pentru Rolex, 16.000 pentru Puma și 9.500 pentru Dior

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Șofer român de TIR, bun de plată: 3,8 milioane euro amendă, 91.000 despăgubiri pentru Rolex, 16.000 pentru Puma și 9.500 pentru Dior
Franța. Șofer român de TIR, bun de plată: 3,8 milioane euro amendă, 91.000 despăgubiri pentru Rolex, 16.000 pentru Puma și 9.500 pentru Dior

Un șofer de camion de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnat definitiv, vineri, de Tribunalul din Calais din Franța.

Pe 12 ianuarie 2021, șoferul român de camion a făcut apel la sentința din primă instanță. Însă vineri, Tribunalul din Calais i-a respins apelul.

Șoferul român de TIR a fost condamnat după ce la Coquelles, în terminalul de ieșire din Eurotunel, a fost verificat pe 28 august 2019 de vameși. Funcționarii vamali au descoperit în camion 18.000 de articole contrafăcute, iar între aceste articole erau aproape 300 de ceasuri marca Rolex, aproape 500 de tricouri de fotbal marca Puma și aproape 500 de brățări marca Dior.

„Nu am nimic de-a face cu această poveste. Sunt doar un șofer. Nu știu ce transportam pentru că nu am participat la încărcare”, s-a tot apărat șoferul român.

Judecătorii nu i-au dat crezare și l-au condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de aproape 3,8 milioane de euro. De asemenea, va trebui să compenseze firma Rolex cu 91.000 de euro, firma Puma, cu 16.000 de euro și compania Dior, cu 9.500 de euro.

„Nu sunt vinovat!” Șofer român de TIR, acuzat de un accident cu două camioane și 18 mașini, în Spania. Doi oameni și-au pierdut viața, alți 30 au fost răniți

 

Vezi și 

 

Italia. Mai mulți români, într-o rețea de marfă contrafăcută: „Vindeau pe Facebook jachete false Woolrich, Nike și Adidas”

 

Mai mulți români, italieni, chinezi și marocani sunt acuzați de carabinierii din Roma, Italia, că ar fi vândut pe Facebook haine contrafăcute. 

16 inculpați de naționalități diferite, italiană, marocană, română, chineză au fost acuzați în diverse moduri că au făcut parte din lanțul de aprovizionare și au ajuns sub lupa anchetatorilor. Doi soți care au ajuns în judecată sunt acuzați că au vândut bunuri contrafăcute. 

Potrivit acuzației, cuplul și-a făcut reclamă produselor, în special jachetelor, pe rețeaua de socializare Facebook, printr-o pagină specială pentru Marketplace. Poliția financiară, în faza de anchetă, a folosit surse confidențiale și GPS pentru a efectua cercetările.

„Programările s-au făcut telefonic”, au declarat în sala de judecată autoritățile. „Am aflat în ce apartament au avut loc schimburile. De asemenea, am observat oameni care pleacă din casă cu jachete de același tip cu cele anunțate pe pagina de Facebook, adică Woolrich”.

În acuzație se menționează că în magazin au fost găsite 348 de pantofi cu simbolul Nike contrafăcut pe numele unuia dintre inculpați, dar în documente se menționează și produse Adidas, Converse și Fred Perry.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel