Franța. Femei românce și copii, forțați să cerșească. Erau îmbrăcați în musulmani ca să primească mai mulți bani. Ce avere a făcut gruparea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Femei românce și copii, forțați să cerșească. Erau îmbrăcate în musulmance ca să primească mai mulți bani. Ce avere a făcut gruparea
Franța. Femei românce și copii, forțați să cerșească. Erau îmbrăcate în musulmance ca să primească mai mulți bani. Ce avere a făcut gruparea

O rețea de cerșetori români a fost destructurată în Seine-Saint-Denis, Franța. Zece inculpați sunt trimiși în judecată, iar parchetul din Bobigny a cerut reținerea pentru șase dintre ei.

Brigada de protecție a familiei (BPF) din Aulnay-sous-Bois și Parchetul Bobigny au desființat o rețea de cerșetori din România, formată din femei și copii care cerșeau la răscrucea marilor orașe din Seine-Saint-Denis și în în fața moscheilor.

Zece persoane urmau să fie aduse astăzi în fața unui judecător din Bobigny, după deschiderea unei anchete pentru „trafic de ființe umane în formă organizată”, „asociere infracțională a infractorilor” și „privare de îngrijire”. Liderii rețelei riscă până la douăzeci de ani de închisoare.

O grupare de români a forțat oameni să cerșească în Germania și Austria: S-au îmbogățit cu 200.000 de euro după ce le-a promis un loc de muncă

Ancheta a început în luna martie după ce polițiștii de la BPF Aulnay-sous-Bois au văzut femei și copii cerșind la răscrucea principală a acestei comune din Seine-Saint-Denis. Apoi a fost organizată supravegherea: anchetatorii au observat că un grup obișnuit de vehicule lăsau femei și copii dimineața și îi ridicau seara, după o zi de aproape zece ore de cerșit.

 

O rețea în funcțiune din ianuarie 2020

 

Polițiștii notează că inculpații, din România, sunt îmbrăcați în stil „musulman”, mai ales în perioada Ramadanului. Pe lângă arterele principale ale municipalităților din jur, „angajații” aceleiași rețele se stabilesc în jurul locurilor frecventate de musulmani, în special moscheile.

Potrivit unuia dintre șefii rețelei, care a mărturisit în procese verbale, „femeile sunt îmbrăcate ca musulmani pentru că oamenii dau mai mulți bani în timpul Ramadanului”. Perioada de post musulman s-a încheiat pe 2 mai a acestui an. Dar investigațiile anchetatorilor au putut urmări implementarea acestui modus operandi până la 1 ianuarie  2020.

Cerșetorii, majoritatea români, interziși într-un oraș din Elveția: „Au devenit o pacoste. Veneau ca muștele”

Procuratura Bobigny a cerut arestare preventivă pentru șase dintre ei. Se pare că aveau un venit adus de femei și copii între 300 și 500 de euro pe zi. Aproape 130.000 de euro ar putea fi contabilizați de poliție. În timpul arestărilor de luni, 2 mai, au fost sechestrați 62.000 de euro numerar. Într-un seif erau, de exemplu, 14.000 de euro, tot în numerar.

 

Copii de 8 ani, forțați să cerșească

 

De la începutul anului 2022 până pe 2 mai, românii au făcut deja zece transferuri de 2.000 de euro, prin Western Union, în România. Potrivit poliției, aceștia au mai multe bunuri în țara lor, inclusiv case. Dacă au recunoscut că sumele provin din cerșetorie, au susținut că o parte din fonduri provin din fondul de alocații familiale. Un altul a susținut că transferurile CAF le-au permis să-și plătească chiria în Franța, în timp ce roadele acestui trafic de persoane erau expediate în România.

Cerşetori români, torturaţi pentru a-şi face „planul de încasări“: „A legat-o de mâini şi de picioare, îi punea un căluş în gură”

Copiii, de 8, 10 sau 12 ani, au fost și ei audiați de anchetatori și și-au detaliat programul. Potrivit lor, își începeau ziua în jurul orei 10:00 și o terminau la ora 20:00. Nu era neobișnuit să continue până la miezul nopții, în fața moscheilor, în timpul Ramadanului, timp în care credincioșii petrec o parte din noapte rugându-se și cântând Coranul. Unul dintre copii a spus că preferă să meargă la școală decât să cerșească, dar părinții lui au decis altfel.

Copiii au fost încredințați ajutorului social pentru copii din Bobigny. Doi tineri de 17 ani sunt, de asemenea, urmăriți penal. Ei sunt considerați în acest stadiu drept „locotenenți” ai liderilor rețelei, responsabili cu monitorizarea celor mai tineri și a femeilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel