Cerșetorii, majoritatea români, interziși într-un oraș din Elveția: „Au devenit o pacoste. Veneau ca muștele”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile locale din orașul elvețian Basel au decis să interzică din nou cerșetoria, după ce localitatea a fost luată ”cu asalt” de cerșetori, majoritate români.

La doi ani după ce autorităţile locale din Basel au ridicat interdicţia pentru cerşetorie, care a fost în vigoare timp de mai mulţi ani, situaţia s-a înrăutăţit, iar oraşul a fost invadat de zeci de cerşetori.

Astfel, pe străzile din Basel au fost depistați peste 50 de oameni care cerșeau, majoritatea provenind din România, la doi ani după ce autorităţile locale din Basel au ridicat interdicţia pentru cerşetorie, care a fost în vigoare timp de mai mulţi ani.

„Cerșetorii au devenit o pacoste intolerabilă”, a comentat exasperat consilierul Pascal Messerli. „Oamenii sunt hărțuiți în oraș”, a susținut, la rândul său, consilierul liberal René Hafliger care, de asemenea, a cerut măsuri urgente.

„Au asediat practic oraşul, veneau ca muştele, iar unii au devenit agresivi”, a adăugat un alt coleg al lui Hafliger.

 

„Pentru unii oameni, cerşitul este singura modalitate de a obţine bani”

 

Însă nu toţi colegii lor consilieri au fost de acord cu introducerea interdicţiei de a cerşi.

„Cerşitul în mod organizat este deja interzis. Pentru unii oameni, cerşitul este singura modalitate de a obţine bani”, a contraatacat Michelle Lachenmeier, consilier din partea Alianței Verde, potrivit Libertatea.

După lungi dezbateri, problema interzicerii cerşetoriei a fost supusă la vot, iar 48 de consilieri au votat în favoarea ei, în timp ce 45 de voturi au fost împotrivă.

Hotărârea nu va intra automat în vigoare, Guvernul regional urmând să analizeze măsura, după care, în termen de cel mult trei luni, va lua o decizie finală.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel