Franța. Tânăr român, arestat pe aeroport, chiar când se îmbarca să plece în țară: ADN-ul lui, găsit pe o șurubelniță

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Tânăr român, arestat pe aeroport, chiar când se îmbarca să plece în țară: ADN-ul lui, găsit pe o șurubelniță
Franța. Tânăr român, arestat pe aeroport, chiar când se îmbarca să plece în țară: ADN-ul lui, găsit pe o șurubelniță

Un român, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe aeroportul Beauvais din Franța. 

A crezut că zboară liniștit spre România, țara sa natală, când polițiștii l-au arestat. Un tânăr român a fost capturat vineri, 11 februarie, pe aeroportul Beauvais din Franța. A fost căutat de poliție după un jaf violent comis pe 3 decembrie 2021, într-un pavilion de pe rue Georges-Ohnet, în Pontault-Combault (Seine-et-Marne). Îl rănise grav pe proprietarul casei.

Adus înapoi în Seine-et-Marne de polițiștii de la secția Noisiel-Pontault, românul a fost luat în arest. Tânărul, audiat la Parchetul Melun, a fost încarcerat luni în așteptarea procesului său, care va avea loc ulterior.

 

Românul a lovit victima de trei ori cu o șurubelniță

 

În data de 3 decembrie 2021, când victima din Pontault-Combault a dat nas în nas cu hoțul aflat la domiciliul său, lucrurile au escaladat rapid. Hoțul l-a lovit de trei ori cu o șurubelniță unde a nimerit, în cap și în gât. A fugit apoi cu câteva bijuterii. În ciuda gravității gestului atacatorului, victima, în vârstă de 36 de ani, a scăpat, din fericire, cu doar cinci zile de spitalizare. Ajunși acolo, polițiștii și-au făcut munca de cercetare și au descoperit, în apropierea locuinței, șurubelnița în cauză.

Arma a fost analizată de oficialii poliției științifice, care au descoperit ADN-ul românului pe ea. Au reușit să întocmească un profil genetic, care „s-a potrivit” în dosarele lor. Fotografia lui a fost apoi prezentată victimei, printre altele, pe panouri fotografice. Autorul furtului a fost apoi identificat oficial.

 

Românul dă vina pe stupefiante

 

Acest lucru a permis organelor de drept să emită un mandat de percheziție. Acest mandat nu a rezultat nimic până pe data de 11 februarie când acest român a fost obligat să-și arate identitatea la aeroport, înainte de a se întoarce în România.

Aflat în custodia poliției, bărbatul a recunoscut acuzațiile aduse împotriva sa. În fața anchetatorilor, românul a dat vina pe stupefiante și susține că din cauza lor a aplicat loviturile cu șurubelnița.

Tânărul va trebui să se prezinte la Tribunalul Penal Melun pentru a fi judecat.

Prada lui nu a fost găsită de poliție.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel