Elveția. Român, condamnat după 10 ani pentru tâlhărie calificată: „Verii mei m-au denunțat din răzbunare!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Elveția. Român, condamnat după 10 ani pentru tâlhărie calificată: „Verii mei m-au denunțat din răzbunare!”
Elveția. Român, condamnat după 10 ani pentru tâlhărie calificată: „Verii mei m-au denunțat din răzbunare!”

La zece ani după „bătaia înspăimântătoare” pe care a primit-o o femeie în timpul unei spargeri care a avut loc în Geneva, Elveția, un român, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat. Un „bărbat masiv” care a declarat în fața judecătorilor că fură cupru și cai încă din copilărie. Românul a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru tâlhărie calificată. 

Alți cinci români, care susțin că sunt verii condamnatului și prezenți în timpul evenimentelor, condamnați în 2013, l-au desemnat cu toții drept autorul acestui val de violență.

Însă, românul condamnat ieri de magistrați, arestat la granița cu Ungaria în 2020 și apoi extrădat, neagă ferm această acuzație. Nu ar fi pus niciodată piciorul în Elveția și în octombrie 2011 el zbura în România. Mai mult, românul susține că fuge de violență, spre deosebire de verii săi.

„Verii mei îmi vorbeau despre bătrâne cărora le smulgeau bijuteriile și cumpărau mașini și case din banii făcuți din furturi”, a povestit, ieri, românul condamnat. L-ar fi acuzat din răzbunare: „Am fost în conflict cu un văr. I-am spus altui bărbat că poate să-i ia soția și să o ducă pentru prostituție”. Ceea ce s-ar fi întâmplat în anul 2015, susține el.

 

„O nevoie sadică de violență”

 

Avocatul apărării a susținut, în lipsa oricăror probe materiale - fără imagini, ADN sau amprente, iar reclamanta nu și-a identificat atacatorul - că este „un caz clasic cuvânt contra cuvânt”, în care s-a stabilit prezumția de nevinovăție. Verii românului ar fi căzut la un acord asupra unei versiuni agreate. „Pentru infractorii profesioniști, recunoașterea faptelor minore și negarea celor mai grave este o manevră practicată”. Avocatul românului a cerut achitarea acestuia.

Procuror Sarah Garbarski a cerut opt ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată, subliniind „incredibila cruzime” a unui bărbat care a fost dus de „o nevoie sadică de violență”. Ea spulberă teza răzbunării invocată de român. Dovada? Toți verii s-au autoincriminat, au dat aceleași nume și nu au vorbit între ei. Mai presus de toate, denunțurile lor au venit cu ani înainte de presupusul episod al „jafului” și al prostituției soției. La fel ca ea, judecătorii au găsit „concordanțe” credibile.

 

Prada: nici măcar 1.000 de franci

 

Pe 7 octombrie 2011, o femeie de 40 de ani se afla în apartamentul ei de la parter din cartierul Varembé. Ușa curții sale era deschisă. Este ora 21:30. Mai mulți bărbați intră apoi în casa ei. Unul s-a aruncat asupra ei și a lovit-o cu piciorul, trântind-o și punându-i viața în pericol.

În urma bătăii suferite, femeia avea maxilarul fracturat, dinții tăiați, o coastă ruptă și un plămân perforat. Au urmat luni de zile în care nu a putut munci, iar trauma suferită a avut consecințe psihologice grele.

Prada: nici măcar 1.000 de franci, aproximativ 960 euro. Pentru acest jaf și altele comise la Geneva, cinci români au fost condamnați în 2013 la pedepse de la 3 la 5 ani de închisoare. Din anul 2012, cei cinci l-au desemnat pe românul condamnat ieri drept autor al violențelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel