Italia. Doi români au tâlhărit un anticar pentru „o lovitură de 100.000 de euro”: Au ratat „prada” care era la vedere în magazin

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deşi au atacat „la pont”, doi tâlhari moldoveni au reuşit rara performanţă de a pleca aproape cu mâinile goale. Deşi se aşteptau la o lovitură de 100.000 de euro, iar în magazinul prădat se aflau zeci de mii de euro, cei doi au trebuit să se mulţumească cu un laptop şi un telefon aflate la îndemână. Pentru unul dintre tâlhari, Curtea de Apel a dispus la sfârşitul anului trecut arestarea în vederea predării către autorităţile italiene.

Tribunalul Penal din Forli a emis în 2016 un mandat european de arestare pe numele lui Denis C., cu dublă cetăţenie română şi moldoveană, acesta fiind acuzat de tentativă de omor, reţinere ilegală şi furt agravat în complicitate. În 2013, acesta participase, alături de alţi trei moldoveni, la un jaf comis la un magazin numismatic din Forli, relatează ziaruldeiasi.ro. Cei patru aflaseră că în magazin s-ar putea găsi cu uşurinţă bani şi monede valoroase, evaluându-şi viitorul jaf la 100.000 de euro.

Atacul a fost dat în dimineaţa zilei de 1 martie 2013, la ora 11.30. Liderul grupului şi unul dintre tâlhari a rămas în maşină, urmând să demareze imediat după întoarcerea celorlalţi, iar Denis şi un al patrulea, au început să forţeze uşa încuiată a magazinului. Proprietarul, Franco S., abia se întorsese de la o cafea băută cu un prieten şi se pregătea să deschidă magazinul. Auzind zgomotul, proprietarul Franco S. şi-a lăsat jacheta atârnată pe balustrada scării care ducea la subsol şi s-a apropiat de uşa intrării. Aceasta a cedat, forţată de cei doi tâlhari, care l-au atacat imediat pe proprietar. Acesta a fost lovit cu pumnul în faţă, apoi aruncat pe scara în spirală, la subsolul magazinului. A fost legat, apoi bătut cu cruzime cu pumnii şi picioarele. Italianul a suferit multiple fracturi, inclusiv una craniană şi patru ale vertebrelor coloanei vertebrale. Avea să supravieţuiască, dar cu grave sechele. Între timp, acesta a şi renunţat la afacere, în incinta fostului anticariat funcţionând acum o agenţie imobiliară.

 

Românii nu au reuşit să găsească seiful

 

Denis şi complicele său au răscolit magazinul în căutarea banilor la care se aşteptau. Ei nu au reuşit să găsească seiful, aflat în spaţiul principal şi încuiat cu o simplă cheie. Nu s-au gândit nici să deschidă un dulap aflat în magazin. În spatele unei uşi interioare blindate se aflau 21.000 de euro, bani care au rămas şi ei neatinşi. Într-un buzunar interior al jachetei lăsate de Franco S. pe balustradă se aflau 3.300 euro şi o monedă peruviană de aur, dar tâlharilor nu le-a trecut prin cap nici măcar să-l buzunărească pe proprietar. Până la urmă, tâlharii au plecat doar cu un telefon şi un laptop.

Ancheta poliţiei italiene s-a prelungit, singurele amănunte pe care le-a putut furniza victima fiind faptul că cei doi atacatori vorbeau între ei în ruseşte, iar unul dintre ei avea o constituţie şi mişcări de boxer. Liderul tâlharilor, A. M., era unul dintre conducătorii unui grup foarte violent, constituit în mare parte din sportivi de arte marţiale mixte. Denis a fost identificat în baza asemănării cu un alt infractor, pe care Franco S. a crezut că-l recunoaşte într-un set de fotografii ale poliţiei. Reţinut la Iaşi, Denis nu s-a opus extrădării în Italia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel