Fiul guvernatorului regiunii Zaporojie, răpit de ruși, în timp ce se afla într-un convoi de evacuare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fiul guvernatorului regiunii Zaporojie, răpt de ruși, în timp ce se deplasa într-un convoi de evacuare
Fiul guvernatorului regiunii Zaporojie, răpt de ruși, în timp ce se deplasa într-un convoi de evacuare

Soldații ruși l-au răpit pe fiul șefului Administrației Regionale de Stat Zaporojie, Oleg Buriak, a anunțat politicianul, într-un mesaj video, postat pe Telegram.  Buriak a cerut ajutorul comunității internaționale pentru a-și întoarce băiatul de 16 ani acasă.

Incidentul a avut loc pe 8 aprilie, la ora 11:22. Băiatul a fost reținut la punctul de contro,  instalat de trupele ruse, în Vasilievka, în timp ce se deplasa într-un convoi de evacuare de la Melitopol la Zaporojie.

Potrivit lui Oleg Buriak, mașina în care se afla fiul său, Vlad, în vârstă de 16 ani, a fost reținută, timp de trei ore. Ulterior, toți pasagerii au fost eliberați, cu excepția fiului său. Oamenii care călătoreau cu el au spus că au implorat soldații ruși să-l lase pe băiat în pace, dar fără rezultat.

Oleg Buriak a declarat că nu știe unde se află fiul său. Oficualul ucrainean spune că a încercat să rezolve singur problema, dar nu a reușit, de aceea cere ajutorul comunității internaționale.

„Nu știu unde este fiul meu acum. Fac un apel la comunitatea europeană și la toată omenirea - ajută-mă, vă rog. Să știe întreaga lume că rușii de aici în Ucraina fură copii. Ajutați-mi copilul să se întoarcă acasă cât mai curând posibil. Eu am nevoie de ajutorul vostru. Dacă mulți oameni vor cere eliberarea fiului meu, Vlad al meu, cu siguranță asta se va întâmpla”, a spus Oleg Buriak.

 

Uzina Azovstal din Mariupol, bombardată de ruși. Comandant ucrainean: Acolo se adăpostesc sute de femei și copii 

 

Aproximativ o mie de localnici se ascund la uzina Azovstal, care este bombardată de ocupații ruși, a anunțat consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko, citat de UNIAN.

„Ocupanții aruncă nu doar cu bombe super-puternice spre uzina Azovstal, dar trag și din tancuri în sectorul rezidențial al cartierului”, a spus el. Potrivit lui Andriușcenko, pe 18 aprilie, ocupanții au deschis accesul civililor în această zonă, astfel încât aceștia să poată lua lucruri din casele lor.

„Având în vedere panglicile albe obligatorii cu care rușii se identifică, ocupanții continuă să folosească populația civilă drept „momeală” pentru lunetiştii ucraineni”, a spus consilierul primarului.

După cum a relatat UNIAN, Lyudmila Denisova, comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului, a raportat că aproximativ o mie de localnici se ascundeau de bombardamentele rusești la uzina Azovstal.

„Rușii au anunțat intenția de a asalta teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, unde se ascund cel puțin 1.000 de civili. Potrivit apărătorilor ucraineni ai orașului, cetățenii rămân în incinta și subsolurile uzinei, de unde nu vor să plece, deoarece casele lor au fost distruse și nu vor să fie trimiși în tabere de filtrare din Federația Rusă, inclusiv femei, copii și bătrâni”, a spus ea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel