EXCLUSIV  EL este Viorel, românul UCIS în atentatul din Hanau, Germania

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorel avea doar 23 de ani și era curier, în Germania. Băiatul era originar din județul Giurgiu. El a fost ucis în propria mașină de atacator, Tobias R., care apoi s-a sinucis, asasinându-și și mama.

Vili Viorel Păun era originar din localitatea Singureni, județul Giurgiu. Se afla însă de câțiva ani în Germania, alături de familie. Băiatul locuia în Hanau alături de mama și de tatăl său. Femeia este chiar verișoara primarului localității Singureni, Marian Pătuleanu. „Este nepotul meu”, a declarat acesta pentru presa din România.

„Este adevărat, am vorbit cu rudele copilului. Este adevărat, maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară, era singur la părinţi”, a declarat Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, în direct, la România tv.

Viorel ieșise la cumpărături în cartierul turcesc unde a avut loc atentatul, atunci când a fost împușcat mortal chiar în mașina sa.  Fotografia care a devenit reprezentativă pentru atentatul care a avut loc aseară este exact mașina românului ucis de atacator.

Citește și: Tânăr român, MORT în atentatul din Germania. UPDATE

„Ieșise de la muncă, a vrut să-și ia un suc, n-a mai apucat să iasă din mașină și acel terorist, nu știu cum să-l numesc, a ieșit din chioșcul respectiv și a tras asupra lui. Nu știu mai multe detalii, cred că a murit pe loc. Era singurul copil la părinți. Stăteau în Germnaia de 5,6 ani. Sunt în stare de șoc! nu-mi găsesc eu cuvintele, dar părinții...”, a mai spus primarul din Singureni.

(w670)

Citește și: Viorel, românul ucis în atentatul din Hanau, comemorat de comunitatea de români din Germania

Tobias R., bărbatul suspectat că ar fi împuşcat mortal cele 11 persoane dintre care nouă din două baruri cu specific oriental din localitatea Hanau, din sud-vestul Germaniei, pare să fi fost adeptul unor idei extremiste și aceasta ar fi motivația acțiunilor sale. El şi-a exprimat opiniile de extremă dreapta într-o scrisoare-confesiune, dar și într-o înregistrare video pe care a postat-o online în urmă cu câteva zile. El a fost găsit mort în locuinţa sa la scurt timp după atacurile comise. Alături de el a fost identificat și cadavrul mamei sale.

Momentan, MAE nu a confirmat oficial știrea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel