EXCLUSIV  Tânăr român, MORT în atentatul din Germania. UPDATE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Român mort în atacul Armat din Hanau, Germania! Unul dintre cele peste zece persoane ucise miercuri seară în două incidente armate la Hanau, în apropiere de Frankfurt, este un român de 23 de ani.

UPDATE 3

Bărbatul, Viorel P., era din comuna Singureni, județul Giurgiu. Primarul localității a declarat că a contactat familia tânărului, care a confirmat decesul băiatului.  „Este adevărat, am vorbit cu rudele copilului. Este adevărat, maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară, era singur la părinţi” , a declarat Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, la România TV.

 UPDATE 2 Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat de presă în care menționează că nu a fost deocamdată informat oficial de autoritățile germane despre moartea românului, însă părinții băiatului decedat au contactat deja consulatul de la Bonn, informează sursele noastre. Părinții băiatului sunt devastați de durere, însă când vor fi de acord să vorbească public, vom reveni cu amănunte. 

 

Din primele informații, românul de 23 de ani se numea Viorel. Acesta ar fi fost împușcat de atacatori chiar în propria mașină. Bărbatul se întorcea spre casă, de la locul de muncă.

UPDATE 1 Informația a fost confirmată de tatăl tânărului. Bărbatul mort, originar din Giurgiu, era curier în Germania.

Familia sa își dorește să îl poată aduce acasă pe Viorel, pentru a-și dormi somnul de veci în pământ românesc. Din păcate, costurile sunt foarte ridicate pentru puterea financiară a familiei tânărului.

De la ora locală 18.00 (ora 19.00 a României) la Hanau se vor reuni mai multe persoane într-un marș de comemorare a victimelor atentatului terorist care a îndoliat 11 familii.

Un român, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac se numără printre persoanele ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau, la periferia oraşului Frankfurt, afirmă surse citate de publicaţia Die Zeit.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Un prim atac terorist a vizat un bar cu narghilea din centrul acestui oraş cu aproximativ 90.000 de locuitori. Potrivit poliţiei, cel puţin o persoană a fost grav rănită în acest prim atac comis în jurul orei 22:00 (21:00 GMT). Martorii, citaţi de mass-media locale, au afirmat că au auzit aproximativ 10 focuri de armă.

Apoi a avut loc un al doilea incident armat în care au fost rănite grav cel puţin cinci persoane, a indicat un bilanţ iniţial al autorităţilor. 

Parchetul antiterorist a preluat joi dimineaţă ancheta cu privire la acest dublu atac, evocând o motivaţie probabil 'xenofobă'. Singurul suspect a fost găsit mort la domiciliul său, lăsând o scrisoare de revendicare şi o înregistrare video lângă corpul mamei sale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel