El este românul din Spania care și-a otrăvit cele două fiice. Cristian locuia într-o casă din piatră, izolată și fără electricitate

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Stânga - casa lui Cristian, Dreapta - Cristian, alături de una dintre fiice/ Sursa: elespanol.com
Foto: Stânga - casa lui Cristian, Dreapta - Cristian, alături de una dintre fiice/ Sursa: elespanol.com

Vecinii românului care și-a otrăvit cele două fiice, rup tăcerea și povestesc că bărbatul era cunoscut pentru comportamentul său violent.



Un român stabilit în Spania și-a omorât cele două fiice, în vârstă de doi și patru ani, și apoi și-a pus capăt propriei vieți. Surse din anchetă au confirmat pentru publicația El Pais că evenimentele au avut loc duminică seara într-o fermă izolată, la câțiva kilometri de orice altă reședință sau loc locuit.

„Se vedea că ar putea face ceva de genul” 

 

Vecinii și autoritățile locale au dezvăluit noi informații despre viața românului înainte de tragedie.

Ionel Cristian Rapu, în vârstă de 35 de ani, locuia într-o fermă de pe drumul spre Alboloduy, după ce a locuit și în zona gării. Un vecin a povestit pentru El Espanol cum a aflat despre român că era violent cu soția sa, încă de când aceasta era însărcinată. 

„Acest om acum locuia într-o fermă de pe drumul spre Alboloduy, dar înainte a locuit și în zona gării. Acolo am aflat pentru prima dată că își bate soția. Am văzut o mașină a Gărzii Civile în față locuinței și un alt vecin mi-a povestit ce s-a întâmplat. S-a întâmplat când ea era însărcinată cu una din fete. Apoi s-au despărțit și el s-a mutat acolo. Când bea, devenea violent.”, a relatat un vecin. 

„Din când în când mergea pe jos până la Venta del Pino, se ducea la  benzinărie și își cumpăra câteva beri. Era violent și periculos. Se vedea că ar putea face ceva de genul", spun oamenii din zonă.

Românul locuia într-o casă mică din piatră, izolată și în condiții precare

 

Primarul din Alboloduy, Sonia María Guil, a confirmat că Rapu a sosit recent în sat, după ce s-a despărțit de soția lui și a dus o viață izolată. Se știe că acesta câștiga existența întreținând terenurile fermei unde locuia și lucrând în zonă.

„Se mutase recent în sat, după ce a divorțat. Nu a fost un om care să se fi integrat cu vecinii, mai degrabă a dus o viață destul de izolată. El își câștiga existența întreținând terenurile fermei unde locuia și lucrând în zonă", a povestit primarul. 

Locuința lui Cristian era o căsuță de piatră în mijlocul munților, unde acesta se retrăgea ca un pustnic. Vecinii descriu condițiile precare ale locuinței și aprovizionarea cu apă dintr-un puț și lumină din panouri solare.

În acest loc veneau fetele lui Cristian, în vârstă de doi și patru ani, în fiecare weekend să petreacă timp cu el. Această practică a început după ce un judecător a decis regimul de vizite în urma unei plângeri pentru violență domestică exercitată de mama copiilor. Deși, în teorie, Cristian nu avea voie să se apropie la mai puțin de 500 de metri de mama fetelor, el avea dreptul de a petrece timpul cu fetele timp de 12 ore în fiecare weekend. În ultima perioadă, predarea fetelor la un Punct de Întâlnire Familială a fost eliminată.

Municipiile Abla și Alboloduy au decretat la începutul săptămânii trei zile de doliu pentru cele întâmplate. Consiliul local al orașului Alba va acoperi cheltuielile de înmormântare ale fetițelor având în vedere situația vulnerabilă în care se află Alina, mama fetelor.

Citește și: https://www.stiridiaspora.ro/noi-detalii-in-cazul-fetitelor-romance-otravite-de-tatal-lor-in-spania_516847.html

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel