Două regiuni din Italia impun turiștilor să se înregistreze înainte de vizită. Ce presupune procedura

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
carabinieri
carabinieri

Italia, unul dintre cele mai afectate state de pandemia de coronavirus, și-a redeschis granițele pentru turiștii de pe continent. Măsurile restrictive nu se relaxează în totalitate. De exemplu, în două regiuni, există proceduri speciale. 

În cazul regiunilor Sardinia sau Puglia, turiștii trebuie să se înregistreze la autoritățile regionale și să completeze niște formulare. Nu este solicitat motivul vizitei, ci datele de contact, perioada de ședere și locul de cazare pentru sejur. 

Formularul trebuie completat la sosire, indiferent dacă turiștii s-au transportat cu avionul sau cu feribotul. 

Pentru turiștii din Sardinia, cea de-a doua insulă ca mărime a Italiei, după Sicilia, trebuie completat formularul Sardegna Sigura, care poate fi găsit aici. 

Pentru Puglia, din sudul Italiei, mărginită de Marea Adriatică și Marea Ionică, trebuie completat un formular similar, care poate fi descărcat de aici. 

După completare, formularul trebuie trimis pe mail, la o adresă pe care o găsiți aici

Sicilia a lansat o aplicație specială, Sicilia Si Cura, care poate fi utilizată de turiști. Astfel, poate fi accesată pentru a alerta autoritățile, în cazul în care apar simptome de COVID-19.

 

Scandal în regiunea Bergamo

 

50 de persoane, rude ale unor victime ale pandemiei de coronavirus au depus plângeri la parchetul din Bergamo, orașul din nordul Italiei cel mai grav lovit de pandemie, pentru a denunța felul în care au acționat autoritățile în contextul primului val de infecții, conform BBC. Mai exact, cetățenii au semnalat întârzierea cu care două orașe din regiunea Lombardia puternic afectate de epidemie – Alzano și Nembro – au fost incluse pe lista „zonelor roșii”.

În consecință, șeful Guvernului italian, Giuseppe Conte, alături ministrul de Interne, Luciana Lamorgese și Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, responsabili cu gestionarea crizei, vor răspunde, vineri, întrebărilor procurorilor din Bergamo.

„Nu sunt îngrijorat. Lucrurile pe care le voi spune magistratului, care este o persoană informată despre fapte, le voi spune doar magistratului. Nu vi le pot anticipa vouă. Voi expune cu responsabilitate toate lucrurile pe care le cunosc”, a susținut Conte în fața presei, potrivit B1 TV, despre răspunsurile pe care va trebui să le dea în fața instanței.

 

UE își redeschide granițele externe începând cu 1 iulie

 

Uniunea Europeană își va deschide granițele începând cu data de 1 iulie, când călătoriile internaționale din afara spațiului comunitar vor fi permise după patru luni de restricții.

Cu toate acestea,  pe măsură ce restricțiile privind călătoriile neesențiale, cum sunt cele în scop turistic, se relaxează în Europa, este posibil ca deplasările din țările cu risc ridicat să nu fie binevenite de la bun început. Sfârșitul interdicției de călătorie va fi „treptat și parțial”, a declarat miercuri vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell. Această decizie va ține cont de anumite „criterii” și „se va baza pe o abordare comună și coordonată de către statele membre”, a declarat el, potrivit Forbes.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel