Italia. Un român s-a îmbogăţit din afaceri cu deșeuri periculoase. A făcut sute de mii de euro până să fie prins

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În zona rurală dintre Marsala și Mazara se desfăşurau, de mai mulţi ani, activități ilegale de eliminare a deșeurilor periculoase. O sursă a povestit anchetatorilor cum carierele din zonă au fost umplute cu materiale periculoase, care au fost trimise în Trapani, pentru a fi îngropate.

 

Investigațiile nu au permis niciodată identificarea acestor depozite periculoase, cu toate că în zonă au fost semnalizate numeroase cazuri de persoane, care suferă de cancer. De luni de zile, carabinierii del Noe au interceptat, urmărit și filmat din elicopter activitățile ilegale ale doi antreprenori, Francesco și Daniele Giacalone, tată și fiu, de 67 și, respectiv, 40 de ani. Cei doi sunt proprietarii companiilor „Metal ecologic” și „Eco.replast”.

Potrivit alqamah.it, începând cu luna ianuarie a anului trecut, carabinieri del Noe, care au acționat cu sprijinul Carabinierilor comandamentului provincial din Trapani și ai celor din Marsala și Mazara, au constatat că cei cei doi antreprenori au eliminat 380 de tone de deșeuri, provenite din domeniul construcțiilor navale, a industriei  plasticului și a cauciucului. Depozitele de gunoi ilegale au fost identificate în mediul rural Marsala din „Borgo Rinazzo” și depozitele Mazara din „Borgo Montalto”.

 

Deversările ilicite aveau loc în timpul nopţii

 

Carabinierii au reușit să filmeze toate deversările ilicite care aveau loc în timpul nopţii. Oamenii legii au urmărit pe şoferul unui camion, care a dat foc deşeurilor după ce le-a descărcat. Șoferul Ionuț Florin P., un român de 32 de ani, este în prezent cercetat, fiind acuzat de complicitate de depozitarea ilicită a deșeurilor, poluarea mediului, dar şi crearea de depozite ilegale. Afacerea ilegală cu deşeuri le-a adus celor doi patroni 800 de mii de euro. În prezent, tată şi fiul Giacalone se află în arest la domiciliu. Carabinierii au confiscat bunurile, în valoare de 1 milion 650 mii de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel