Decret „Relansare“ Italia. Care sunt facilităţile de care pot beneficia muncitorii românii. Oficial, de la Ambasada României

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ambasada României în Italia a realizat un material despre principalele măsuri de sprijin pentru lucrătorii din Italia în contextul Covid-19, prevăzute prin decretul lege ”Rilancio” (nr. 34/19.05.2020).

 

 

„Pentru a putea beneficia de indemnizația de 600 de euro, e necesar să depuneți cerere online la INPS, începând 01.04.2020. Pentru asistență vă puteți adresa unui ”Patronato”. Pentru a putea depune, în mod online, cereri pentru diferite prestații și a avea acces online la serviciile INPS este important să obțineți codul personal PIN“, punctează Ambasada României în Italia.

Lucrătorilor sezonieri din domeniul turismului și din spa-uri (stațiuni termale) al căror raport de muncă a încetat în perioada 01.01.2019 – 17.03.2020 le este recunoscută o indemnizație în valoare de 600 de euro în luna martie, cu condiția să nu fie pensionari și să nu dețină un contract de muncă salariată la data intrării în vigoare a Decretului. Indemnizația se acordă de INPS, la cerere, până la atingerea limitei fondurilor alocate: 103,8 milioane de euro, pentru anul 2020.

Lucrătorilor agricoli, cu contracte cu durată determinată, care nu sunt și pensionari și care în anul 2019 au lucrat efectiv cel puțin 50 de zile în domeniul agricol, le este recunoscută, în luna martie, o indemnizație, în valoare de 600 de euro. Indemnizația se acordă de INPS, la cerere, până la atingerea limitei fondurilor alocate: 396 milioane de euro, pentru anul 2020.

Liber profesioniștilor titulari de PFA activ la 23 februarie 2020 și lucrătorilor titulari ai unor contracte de colaborare coordonată și continuă în vigoare la 23 februarie 2020, înscriși la INPS – Gestiune Separată, care nu sunt pensionari și nici nu sunt înscriși la alte forme de asigurare pentru pensie obligatorii, le este recunoscută, în luna martie, o indemnizație de 600 de euro. Indemnizația se acordă de INPS, la cerere, până la atingerea limitei fondurilor alocate: 203,4 milioane de euro, pentru anul 2020.

Lucrătorilor autonomi înscriși în Sistemul de asigurare generală obligatorie – gestiuni speciale (meșteșugari, comercianți, cultivatori), care nu sunt pensionari și care nu sunt înscriși la alte forme de asigurare pentru pensie obligatorii, cu excepția Gestiunii Separate, le este recunoscută, în luna martie, o indemnizație de 600 de euro. Indemnizația se acordă de INPS, la cerere, până la atingerea limitei fondurilor alocate: 2.160 milioane de euro, pentru anul 2020.

Documentul postat de Ambasada României în Italia poate fi consultat AICI. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel