Carne de miel românesc, vândută în Italia ca produs din Sardinia

Mihai Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:

Un procesator de carne din Italia încerca să vândă miei românești cu marca de proveniență din Sardinia, în încercarea de a încasa diferența de preț prin înșelarea consumatorului.

Carnea de miel din România se află în centrul unei fraude în valoare de circa un milion de euro, în Italia. O inspecție a autorității sanitar-veterinare din peninsulă (ICQRF) a relevat faptul că 12.000 de miei provenind din România au fost vânduți în mod ilicit purtând marca de proveniență controlată a insulei Sardinia.

Miei românești, tăiați în Sardinia

Site-ul Alimentando, cotidianul sectorului alimentar din Italia informează că anunțul a fost făcut public de Luigi Nuvoli și Renzo Moro, inspectori în cadrul autorității ICQRF din Sardinia, care au precizat că mieii erau importați din România, apoi abatorizați și procesați în Sardinia, aplicându-li-se în mod fraudulos marca de produs sard.

Anchetă penală în curs

„Este o înșelătorie la adresa păstorilor, consumatorilor, economiei și calității produselor din Sardinia. Grație controlului inopinat, a fost evitată pătrunderea pe piețele de consum a unei cantități de origine incertă în valoare de aproximativ un milion de euro. Se află în curs o anchetă asupra întregii filiere pentru a releva responsabilitățile administrative și penale”, notează sursa citată.

Din primele informații, nu au fost amestecați cetățeni români în această afacere, etichetarea frauduloasă a cărnii de miel din România fiind făcută de către procesatorul din Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel