Doi bărbați au încercat să înșele vigilența polițiștilor de frontieră și s-au legitimat cu actele alor persoane

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi bărbați au încercat să înșele vigilența polițiștilor de frontieră și s-au legitimat cu actele alor persoane
Doi bărbați au încercat să înșele vigilența polițiștilor de frontieră și s-au legitimat cu actele alor persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au depistat doi bărbați din Ghana care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, prezentând la control documente spaniole care aparţineau altor persoane.

În data de 08.02.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean Ghana, la volanul unui autoturism Opel Corsa, înmatriculat în Spania. Alături de acesta călătoreau doi bărbați, pasageri în autoturism. Unul dintre aceștia s-a legitimat cu un pașaport spaniol, iar celălalt, pe lângă pașaportul eliberat de autoritățile din Ghana, a prezentat și un document tip permis de rezidență spaniolă.

Cu ocazia verificării celor trei documente, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din actele prezentate există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi pasageri sunt cetăţeni din Ghana, în vârstă de 40, respectiv 45 de ani, iar documentele prezentate la control nu le aparțin.

Oamenii legii au iniţiat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți pentru șofer și fals privind identitatea, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doi pasageri, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În altă ordine de idei, În data 08.02.2022, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 80.800 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 33.600 mijloace de transport (dintre care 16.900 automarfare), transmite Poliția de Frontieră.

 

Peste 80.800 de persoane au tranzitat frontiera țării, în ultimele 24 de ore. Nouă români nu au fost lăsați să-și continue călătoria

 

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 37.200 persoane cu 15.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 43.600 persoane cu 18.500 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost: Frontiera cu Ungaria - aproximativ 28.600 de persoane şi 16.500 de mijloace de transport; Frontiera aeriană - aproximativ 19.800 de persoane; Frontiera cu Moldova - aproximativ 12.400 de persoane şi 4.900 de mijloace de transport; Frontiera cu Bulgaria - aproximativ 12.300 de persoane şi 8.600 de mijloace de transport;

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

 

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 14.500 lei

 

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

25 fapte ilegale (15 infracţiuni şi 10 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 2.500 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 14.500 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 30 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

Zilele trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești au descoperit, ascunse în bagajele unui cetățean român, 8.800 de ţigarete diferite mărci, de provenienţă  Duty Free.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel