Germania. Român, căutat prin toată Europa, cu mandate de arestare, prins în timp ce se plimba cu mașina

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un bărbat, de orginde român, în vârstă de 35 de ani, a făcut cunoştinţă de două ori cu anchetatorii de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Raubling. În primul rând, pe 5 februarie 2021, oficialii l-au denunțat pentru fals în documente. Un an   mai târziu, pe 6 februarie 2022, polițiștii l-au arestat pe baza mai multor mandate de arestare.

Poliția de frontieră Raublinger a oprit pentru verificări, pe data de 6 februarie, în jurul orei 15.00, pe autostrada A8 în zona comunității Bad Feilnbach, un Mercedes cu numere de înmatriculare românești.

În cadrul verificării celor doi bărbați români din automobil, polițiștii federali au constatat că împotriva unuia dintre cei ei existau două mandate de arestare, scrie .berchtesgadener-anzeiger.de.

Parchetul din Traunstein, filiala Rosenheim, a emis un mandat de arestare, deoarece românul falsificase, anul trecut, niște acte. În timpul unui control de anul trecut, bărbatul a arătat oamenilor legii un permis de conducere românesc  fals.

Un alt mandat de arestare a fost emis de magistrații parchetului Rosenheim românul fiind acuzat de furt din biserici și capele. În plus, procuratura Munchen II îl căuta pe român pentru mai multe furturi. Bărbatul a fost arestat și adus în fața judecătorului de instrucție de la tribunalul districtual din Rosenheim.

În altă ordine de idei, o bandă de contrabandiști ar fi adus, în Germania, zeci de persoane, care provin din țări din afara Uniunii Europene, pe care le punea să muncească în baza unor acte românești falsificate. 

 

Germania. Zeci de indivizi cu pașapoarte românești false, înghesuiți în câteva camere. Muncitorii, aduși din estul Europei, exploatați de o bandă de contrabandiști

 

Acum două săptămâni, poliția federală a percheziționat clădirea unui fost han din Rheinstetten. Rezidenții imobilului trebuie să se prezinte la Oficiul pentru Imigrări în termen de o săptămână.

O bandă de contrabandiști ar fi adus, în Germania, zeci de persoane, care provin din țări din afara Uniunii Europene, pe care le punea să muncească în baza unor acte românești falsificate. Toți muncitorii erau cazați în clădirea unui fost han din Rheinstetten.

La aproape două săptămâni de la raidul polițiștilor federali, împotriva rețelei de contrabandiști și a muncii nedeclarate, în fosta clădire a hanului din Rheinstetten, autoritățile de imigrare încă verifică dreptul de ședere al rezidenților, scrie bnn.de.

„În timpul acțiunii poliției, au fost identificate în jur de 50 de persoane, iar autoritățile noastre de imigrare nu dețin încă toate documentele”, au spus reprezentanții administrației orașului Rheinstetten. Toate persoanele, găsite în clădire, în timpul raidului au fost rugate să se prezinte la autoritățile de imigrare în termen de o săptămână.

„Suntem în contact cu poliția federală și cu persoanele în cauză, urmând să luăm deciziile necesare - până la expulzare inclusiv”, au mai punctat reprezentanții administrației orașului Rheinstetten.

Bărbații și femeile, de naționalitate ucraineană, georgiană și moldovenească, au fost cazați de o bandă de contrabandiști în fostul han și și-au găsit de lucru cu pașapoarte românești false. În calitate de cetățeni din afara UE, muncitorii nu aveau un permis de ședere sau de muncă în Germania.

 

Au fost percheziționate 60 de clădiri la nivel național

 

În timpul raidului, care a avut loc în cinci state federale din Germania, pe 26 ianuarie,  aproximativ 1.500 de servicii de urgență au percheziționat peste 60 de apartamente, spații comerciale și locuri de cazare. Accentul s-a pus pe Renania-Palatinat, unde au fost percheziționate 27 de proprietăți, și pe Baden-Württemberg, unde au fost percheziționate 23 de proprietăți. 

Potrivit polițiștilor și procurorilor, percheziții au avut loc și în alte țări europene. Au fost ridicate drept probe documente, laptopuri, smartphone-uri și acte de identitate românești falsificate.

Potrivit anchetatorilor, un bărbat în vârstă de 48 de ani din sudul Palatinatului este suspectat că a recrutat peste 300 de persoane din țări terțe și le-a introdus ilegal în Germania în calitate de șef al unui presupus grup infracțional, prin compania sa de recrutare.

Se spune că ar fi fost plasați ca lucrători temporari în logistică și gestionarea deșeurilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel