Decizie de ULTIMĂ ORĂ, din biroul lui Dragnea. Planul restructurării Guvernului a PICAT

Andreea Cosma |
Data publicării:

PSD-ALDE nu va mai restructura Guvernul în Parlament, ci vor fi numiţi miniştri interimari până vor veni cu noi propuneri. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri în biroul lui Liviu Dragnea, la care au participat Claudiu Manda, Şerban Nicolae, dar şi reprezentantul ALDE, Daniel Chiţoiu.

Mai mulţi lideri importanţi din coaliţia PSD-ALDE s-au întrunit în biroul lui Liviu Dragnea pentru a găsi o rezolvare la criza guvernamentală. 

Asta, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va accepta propunerile trimise de Guvern, pentru înlocuirea celor trei miniştri demisionari şi că, până nu va veni Viorica Dăncilă cu alte propuneri sau cu miniştri interimmari, nu va lua act de demisiile lui Tudorel Toader, Natalia Intotero şi Rovana Plumb.

Citeşte şi: Ședință de urgență în biroul lui Dragnea, după refuzul lui Iohannis

Astfel, coaliţia de guvenrare s-a conformat şi a renunţat la planul restructurării Guvernului în Parlament, o procedură care l-ar fi scos din decizie pe preşedintele ţării şi a venit cu trei propuneri de miniştri interimari.

 

PSD renunţă la restructurare. Propune trei miniştri interimari

 

Potrivit surselor din cadrul coaliţiei, Ana Birchall va fi minsitru interimar al Justiţiei, Eugen Teodorovici va prelua portofoliul de la Ministerul Fondurilor Europene, iar Radu Oprea se va ocupa de Minsiterul Românilor de pretudindeni până la numirea unor noi  miniştri în funcţie.

Citeşte şi: Remaniere. Florin Iordache, după refuzul lui Klaus Iohannis: "Sper că va fi ales alt preşedinte"

În prezent, Ana Birchall ocupă funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Eugen Teodorovici este ministru de Finanţe, iar Radu Oprea este ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

Florin Iordache a declarat pentru presă că cea mai rapidă soluţie pentru a schimba Guvernul ar fi chiar restructurarea în parlament.
 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a spus însă, despre această procedură că este "o încercare de ocolire" a sa în această procedură şi că se pot impune sancţiuni juridice. Dacă se ajungea la restructurare, şeful statului avea posibilitatea să atace la Curtea Constituţională, ceea ce ar fi prelungit şi mai mult criza din Guvernul Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel