Cutremurul puternic din Gorj a produs distrugeri: „Aoleu, mamă!” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cutremurul puternic din Gorj a produs distrugeri: „Aoleu, mamă!” - VIDEO
Cutremurul puternic din Gorj a produs distrugeri: „Aoleu, mamă!” - VIDEO

România s-a cutremurat din nou, când un alt seism de peste 5 pe scara Richter, al doilea în doar 24 de ore, a zdruncinat regiunea Olteniei.

Mișcarea puternică și bruscă a scoarței terestre a provocat de această dată distrugeri și victime. În Târgu Jiu sunt doi răniți - un bărbat lovit de tencuiala desprinsă și o femeie care a căzut în casă, în timpul cutremurului. Câteva persoane au suferit atacuri de panică și au ajuns la spital.

Câteva zeci de blocuri şi case din mai multe localităţi ale judeţului, mai multe instituţii publice şi lăcaşuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marţi, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, se arată într-o centralizare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj.

@lexpower2k #Targu Jiu #tgjiu #tg jiu #foryou #fy #cutremur ♬ original sound - Marin Alexandru


Potrivit documentului, cutremurul s-a simţit în tot judeţul, dar au fost înregistrate pagube în Târgu Jiu, Bumbeşti Jiu, Rovinari, Tismana, comuna Arcani, comuna Băleşti şi comuna Godineşti.

Oamenii plâng pe stradă, după cutremurul puternic din România. Primăria Târgu Jiu a fost avariată și evacuată

 

Maşini avariate ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri



În municipiul Târgu Jiu, complexul comercial Parâng din centrul oraşului prezintă fisuri, şapte case au, de asemenea, fisuri sau coşurile de fum sunt în pericol să cadă. Totodată, conform unor informaţii ulterioare colectate în urma recunoaşterilor în teren, majoritatea coşurilor de fum de la sediul 700 al Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt în pericol să cadă.

De asemenea, drumarii au intervenit pe Defileul Jiului pentru îndepărtarea mai multor stânci căzute.

Totodată, au fost maşini avariate ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri: posibil 3 autoturisme în parcările din zona Primăriei Târgu Jiu; 2 autoturisme în parcarea blocului 8 din zona Hotel Brâncuşi şi un autoturism avariat în zona Pasarelei din Târgu Jiu.

Au acţionat şi forţe şi mijloace din Târgu Jiu, Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu, Hurezani, Rovinari şi Tismana. Nu a fost necesară intervenţia altor mijloace din judeţele învecinate. 

România tremură la cutremur: Clădiri crăpate, mașini avariate de bucățile de tencuială căzută, în Gorj (Video)

 

Cutremurul din Gorj a fost urmat de replici

 

Cutremurul cu magnitudinea 5,7 pe Richter, produs marţi în judeţul Gorj, a fost urmat, până la ora 20:42, de 13 replici cu magnitudini între 2,4 şi 4,1, potrivit datelor afişate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul cu magnitudinea de 5,7, care a avut loc la ora locală 15:16, este al doilea din zonă într-un interval de 24 de ore. Primul cutremur, de 5,2 pe Richter, s-a produs luni la o adâncime de 16,5 kilometri.

Cel mai mare seism din 2022 s-a produs în data de 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4, în timp ce în 2021 a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur de 4,7 pe Richter. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel