România tremură la cutremur: Clădiri crăpate, mașini avariate de bucățile de tencuială căzută, în Gorj (Video)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

În urma cutremurului, au apărut fisuri la cinci blocuri de locuințe din Gorj, la o casă socială a primăriei din Turnu Severin și la mai multe case din satele din Gorj. De asemenea, sediul primăriei Târgu-Jiu a suferit stricăciuni, iar tencuiala căzută a avariat mai multe mașini.

Potrivit INFP, este o reactivare surprinzătoare a zonei seismice respective. Cutremurul de azi nu este o replică a celui de ieri.

În Gorj, șapte case de locuit (șase în Tg. Jiu și una în Arcani) cu fisuri sau cu elemente căzute, precum cărămidă, hornuri, patru sedii de instituții, două spații comerciale și cinci blocuri de locuit.

„Este pentru noi o surpriză că zona respectivă s-a activat. Aceasta a mai produs cutremure în trecut, în 1943 (5 grade), în 1910 și 1860, cu magnitudini sub 4”, a declarat și Constantin Ionescu, directorul general al INFP.

Mai multe mașini au fost avariate, în Gorj, după ce din unele construcții s-au desprins cărămizi sau bucăți întregi din construcție. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare.

 

@marius.live #targujiu #cutremur #foryoupage #fy #foryou #foruyou #forpege_viral #misiuneatiktok #fypシ #cutremur #targujiu ♬ sunet original - Marius LIVE

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a susținut o conferință de presă, în urma cutremurului de 5,7 Richter care a avut loc în Gorj în această după-amiază, urmat de șase replici. 

Potrivit lui Raed Arafat, cutremurul “a produs efecte” în șase localități din trei județe, Gorj, Dolj și Mehedinți. De asemenea, au fost înregistrate peste 50 de apeluri de urgență privind fisuri sau elemente de construcție căzute: “IGSU a început procedurile clare și normale în fiecare județ, să înceapă evaluările. A fost activată la nivel național grupa operativă la nivelul MAI, cu ofițeri IGSU și DSU. Ne-am asigurat că nu avem nimic grav”.

La eveniment a participat și Constantin Ionescu, directorul general al INFP, care a explicată că în Gorj au mai avut loc cutremure, însă foarte rar, la magnitudini mici: “Este pentru noi o surpriză că zona respectivă s-a activat. Aceasta a mai produs cutremure în trecut, în 1943 (5 grade), în 1910 și 1860, cu magnitudini sub 4”.

@marius.live #tiktok #misiuneatiktok #forpege_viral #foruyou #foryou #fy #foryoupage #cutremur #targujiu ♬ sunet original - Marius LIVE

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel