Un nou cutremur puternic în România: 5.7 grade pe scara Richter. Oamenii au ieșit afară din locuințe

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Breaking News! Un nou cutremur puternic în România: 5.7 grade pe scara Richter. Oamenii au ieșit afară din locuințe
Breaking News! Un nou cutremur puternic în România: 5.7 grade pe scara Richter. Oamenii au ieșit afară din locuințe

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs, marţi, la ora locală 15:16, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit primelor informaţii, magnitudinea cutremurului a fost estimată de EMSC la 5,7 pe scara Richter, la 11 de kilometri de Târgu-Jiu. Seismul s-a produs la adâncimea de 29 de kilometri.

„În ziua de 14.02.2023, 15:16:53 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 40 km. Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brașov”, se arată într-o informare a INFP.

Vezi și Oamenii plâng pe stradă, după cutremurul puternic din România. Primăria Târgu Jiu a fost avariată și evacuată 

Cutremurul a avut loc la ora 15:16. Magnitudinea inițială anunțată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a fost de 4,5 grade pe scara Richter. 

După câteva minute, o replică a cutremurului a fost înregistrată de INFP: „În ziua de 14.02.2023, 15:26:11 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.4, la adâncimea de 10 km”.

Oamenii au ieșit speriați din locuințe și stau pe străzi.

Seismul vine la nici 24 de ore după producerea unui alt cutremur, de 5,2 grade, în aceeaşi regiune.

 

IGSU: Nu au fost semnalate pagube materiale sau victime ca urmare a cutremurului de 5,7 din Gorj

 

Nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime ca urmare a cutremurului de marți, care a avut o intensitate de 5,7 pe Richter din județul Gorj, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,7 pe Richter, la o adâncime de 40 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

IGSU precizează că echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel