Oamenii plâng pe stradă, după cutremurul puternic din România. Primăria Târgu Jiu a fost avariată și evacuată 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Cutremurul puternic din România de marți după amiază a provocat panică în sudul țării, acolo unde s-a simțit cel mai tare. 

Cutremurul de 5.7 grade pe scara Richter a provocat panică majoră în Târgu Jiu, acolo unde primăria a fost afectată și evacuată imediat. 

Unii oameni, prinși pe stradă au început să plângă și să se îndrepte panicați spre casă, spre familii, relatează Digi 24. Conform aceleiași surse, un acoperiș al unui cinematograf ar fi suferit grave avarii.

De asemenea, tencuiala mai multor clădiri s-a desprins și a căzut pe unele mașini din zonă. Mulți oameni au sunat la 112. Din fericire, până acum nimeni nu a fost rănit. 

În mai puțin de o oră de la cutremur „în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcții, elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime”, au anunțat cei de la ISU.

Cutremur de 5.7 grade în România. ISU, în stare de alertă

 

Cutremurul de 5.7 grade pe scara Richter a fost urmat de două replici cu magnitudini de 3.4 grade pe scara Richter, respectiv 3.5 grade. Experții spun că se așteaptă replici, la fel ca în Turcia, dar nici una din ele nu ar trebui să depășească 4 grade pe scara Richter.

Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Gorj s-a constituit Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situației. Totodată s-a crescut capacitatea de intervenție a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situații de urgență”, au precizat reprezentanții ISU Gorj.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel