Curier român din Marea Britanie, revoltat după ce nu și-a mai primit salariul: „Nu ai timp să mergi nici la toaletă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa FOTO: capturi stokesentinel.co.uk
Sursa FOTO: capturi stokesentinel.co.uk

Un șofer român, în vârstă de 29 de ani, susține că nu și-a primit salariul de la firma de curierat la care lucrează în Marea Britanie. 

 

Gigantul de livrare Amazon a lansat o „investigație urgentă” pe fondul mărturiilor că unii lucrători nu au fost plătiți în Marea Britanie. Situația pare să afecteze unii asociați de livrare Amazon angajați de firma terță CGC Couriers.

Această situație a apărut în luna ianuarie, când firma CGC Couriers a intrat în insolvență iar afacerile sale au fost preluate de Frank Ofonagoro, un administrator din Manchester.

„Fiul nostru a fost cel mai frumos copil din lume”. Noi detalii despre bunica româncă ce și-a lăsat fără viață nepotul, în Anglia

 

„Nu ai timp să iei o pauză, trebuie să livrezi”

 

Unul dintre lucrătorii afectați, Ionuț Balaj, spune că i se datorează 1.500 de lire sterline salarii neplătite pentru luna decembrie. Tânărul de 29 de ani spune că a primit un mesaj pe WhatsApp de la compania sa de curierat la începutul acestei luni în care îi spunea să „stea pe loc” și că nu a fost plătit încă pentru munca lui din decembrie.

Este o lovitură masivă pentru Ionuț care a muncit non-stop pentru a-și livra comenzile înainte și după Crăciun. Cetăţeanul român, care locuieşte în Stoke-on-Trent, regiunea West Midlands din Marea Britanie, a declarat: „Am făcut peste 200 de opriri pe zi, adică am livrat 300 de colete. Ai nouă ore timp de livrat. Nu ai timp să iei o pauză, trebuie să livrezi. Nu ai timp să mergi la toaletă sau să te oprești nicăieri, șoferii fac pipi într-o sticlă. Trebuie să mergi mai devreme, să încarci duba, iar ei nu plătesc pentru încărcarea dubelor. Când este întuneric, trebuie să ai o lanternă, este foarte greu să vezi numerele casei. Ei nu țin cont de asta atunci când trebuie să lucrezi rapid. Chiar și clienții, după ora 18, când se află în fața televizorului, le este frică să răspundă la ușă când este întuneric. La începutul zilei, ne încărcăm dubele și ei le verifică. Șoferii muncesc din greu. Ei lucrează prin ploaie, prin zăpadă”.

„Înșelătorie minuțioasă”. Cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, deși a fost expulzat de șase ori: „Dosarul este îngrozitor”

Jurnaliștii britanici au încercat să contacteze firma CGC Curiers, însă fără succes.

Un purtător de cuvânt al Amazon a spus: „Am fost conștienți și investigăm ca o chestiune de urgență”.

Sursa FOTO: capturi stokesentinel.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel