Cu ce putem înlocui pasta de dinți din comerț? Șase alternative naturale care te vor surprinde

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cu ce putem înlocui pasta de dinți din comerț. Șase alternative naturale care te vor surprinde
Cu ce putem înlocui pasta de dinți din comerț. Șase alternative naturale care te vor surprinde

Nimeni nu a pus la îndoială vreodată beneficiile pastei de dinți din comerț. Cu toate acestea, astăzi știm că aceste produse sunt adesea chimice, cu adaosuri care pot fi dăunătoare.

Un exemplu este fluorul, care fiind utilizat în pasta de dinți, reducere cariile. De-a lungul anilor, eficacitatea sa, precum și efectele sale negative au fost mult discutate. De asemenea, glicerina pare să afecteze smalțul dinților.

Nu arunca niciodată resturile de săpun. Le poți recicla, iar întreaga familie va aprecia. Ai nevoie de o picătură de loțiune de corp

Odată cu creșterea gradului de conștientizare a utilizării produselor organice și non-artificiale, putem face o alegere. Avem la dispoziție o serie de alternative naturale la pasta de dinți, pe care le putem găsi la magazine. Acestea au efecte uluitoare asupra dinților noștri. Și se pare că nu au contraindicații.

 

Cu ce putem înlocui pasta de dinți din comerț? Șase alternative naturale care te vor surprinde

 

Bicarbonatul de sodiu este un aliat incredibil de multe ori. Bicarbonatul se pune direct pe periuța de dinți sau ușor diluat în apă. Acționează ca un abraziv, curăță dinții și este un agent de albire naturală.

Ulei de cocos este eficient atunci când este combinat cu bicarbonat de sodiu sau sarea de mare. Are proprietăți antibacteriene și antifungice.

Cum să ascuți singură cuțitele de bucătărie: Câteva metode cu care nu vei da greș. Trebuie să respecți doar câțiva pași

 

Sare de mare  este una dintre cele mai naturale metode, alături de bicarbonatul de sodiu. Cu sare, bacteriile din gură sunt eliminate, plus că sarea întărește smalțul. Poate fi folosită ca bicarbonatul de sodiu prin frecarea dinților. Nu exagera cu forța!

Apă oxigenată  - Acest element se regăsește și în pastele de dinți tradiționale. Acționează ca un agent de albire adăugat la bicarbonat sau sare. În acest caz, periuța de dinți trebuie scufundată în apă oxigenată și apoi în sare. Utilizarea zilnică nu este recomandată.

Ai turnat vreodată sare în toaletă? Trucul care poate fi numit revelația anului. Gata cu oțetul și bicarbonatul  

 

Ulei vegetal și uleiuri esențiale - Uleiul vegetal a fost folosit în tradiția ayurvedică împotriva cariilor dentare și a respirației urât mirositoare. Încercați uleiul de susan, ținându-l în gură timp de zece minute. Pe de altă parte, uleiurile esențiale sunt folosite pe lângă bicarbonat de sodiu sau sare. Acţionează ca antibacteriene.

Ierburi și pulbere de coajă de vinete - Astăzi există paste de dinți sub formă de pudră făcute din ierburi uscate. Printre ingrediente găsim cuișoare, mentă și aloe. Folosindu-le vei avea o curățare perfecta pe lângă acțiunea calmanta dacă ai probleme cu gingiile.

Oțetul și bicarbonatul, folosite pentru a igieniza și elimina mirosurile din frigider, pot fi înlocuite. Un remediu natural parfumat te va cuceri

Coaja uscată de vinete este, de asemenea, un remediu străvechi pentru dinți. Odată carbonizată se folosește sub formă de pulbere. Are acțiune igienizantă și abrazivă. O puteți găsi în magazinele de plante medicinale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel