Criminalul prins de polițiștii români la Timișoara s-a întors în Italia. Va fi judecat pentru uciderea prietenului său

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Italianul, Michael Alessandrini, care a fugit în România pentru a se ascunde de poliție după ce ar fi ucis un bărbat din gelozie, va fi judecat astăzi în fața magistraților. Ordonanța de reținere, care constă în aproximativ zece pagini, reface crima și fuga cu mașina. 

Povestea lui Michael Alessandrini începe în urmă cu puțin timp, când bărbatul ar fi descoperit că așa zisa lui iubită ar fi fost implicată sentimental cu un alt bărbat, Pierpaolo Panzieri.

Acesta nu a făcut față situației, fiind atât de gelos, încât l-ar fi ucis, apoi a fugit în România pentru a scăpa de consecințe, unde a fost prins de poliție.

Vezi și: A ucis un bărbat din gelozie și a fugit în România pentru a scăpa de consecințe: Italianul prins la Timișoara a renunțat la un drept al său

 

Interogatoriul a fost stabilit pentru această dimineață

Italianul a revenit în Italia ieri, la ora 13.00, sosind din Timișoara, România. A aterizat la Roma escortat de Interpol. Acum este închis în închisoarea Villa Fastiggi în așteptarea interogatoriului. Acesta va avea loc în această dimineață, la ora 10.00.

Michael Alessandrini, care a mărturisit că l-a ucis pe cel mai bun prieten al său, Pierpaolo Panzieri, cu 15 lovituri de cuțit, din motive inexistente sau zadarnice, după cum presupune procurorul, va fi interogat de către gip Marrone. Magistratul va trebui să confirme dacă ucigașul în vârstă de 30 de ani trebuie sau nu lăsat în închisoare.

La interogatoriu va fi prezentă și asistenta procurorului Silvia Cecchi, care, prin intermediul investigațiilor brigăzii mobile, l-a depistat ca autor al crimei la câteva ore după descoperirea corpului fără viață al lui Pierpaolo Panzieri, 27 de ani, muncitor, pe 21 februarie.

 

Alessandrini este acuzat de omucidere voluntară



Alessandrini este acuzat de omucidere voluntară cu trei circumstanțe agravante: motive ascunse, cruzime și premeditare. Ceea ce nu a fost inițial o ipoteză. Înseamnă că, între timp, procurorul Silvia Cecchi a descoperit dovezi care susțin intenția lui Alessandrini de a-și ucide prietenul chiar înainte de a ajunge la casa din via Gavelli, în centrul orașului Pesaro, unde Pierpaolo îl invitase la cină.

Aici, două ore mai târziu, Alessandrini a luat cuțitul pe care îl adusese cu el și i-a aplicat primele lovituri de cuțit în spate lui Pierpaolo Panzieri, care nu se aștepta deloc, deoarece avea cel puțin douăsprezece lovituri de cuțit în spate, iar apoi l-a terminat cu trei tăieturi în gât, în timp ce se adăpostea în baie de furia criminală a lui Alessandrini.

 

Poliția română l-a prins la timp pe criminal

 

Italianul își pregătise evadarea, cerând și obținând 500 de euro de la bunica sa, spunându-i că are nevoie de ei pentru a merge la Milano să-și caute de lucru.

În schimb, i-a folosit pentru a fugi cu mașina Renault Clio a tatălui său în România și, ca ultimă destinație urma să fie Ucraina. Nu a ajuns acolo pentru că poliția română l-a oprit în tren la o sută de kilometri de granița cu Ucraina.

Nu a opus rezistență și nici nu a negat. Alessandrini a vorbit imediat cu judecătorul român care i-a înmânat mandatul european de arestare și a recunoscut uciderea lui Pierpaolo Panzieri, găsind cuțitul pe care îl folosise, telefonul mobil al victimei pe care îl luase cu el, îmbibat de sânge, și hainele pe care le purta, de asemenea, murdare de sângele lui Pierpaolo.

A dat explicații care nu păreau credibile, a încercat să întârzie întoarcerea în Italia vorbind despre pericolele la adresa siguranței sale din partea serviciilor secrete, se temea de OZN-uri, avea un cont deschis cu microcipurile care îi fuseseră instalate în corp încă din copilărie și nu a pronunțat niciodată cuvântul "îmi pare rău", conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel