A ucis un bărbat din gelozie și a fugit în România pentru a scăpa de consecințe: Italianul prins la Timișoara a renunțat la un drept al său

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un Italian a fugit în România pentru a se ascunde de poliție după ce ar fi ucis un bărbat cu care concura la dragostea unei femei. Autopsia cadavrului lui Pierpaolo Panzieri va fi efectuată astăzi la morga din Fano, deoarece presumatul criminal, Michael Alessandrini, din România, unde se află în detenție, a renunțat în scris la desemnarea unui consultant propriu.

Autopsia va fi efectuată de doctorul Angelo Montana de la Institutul de Medicină Legală din Ancona. Acesta va trebui să caute răspunsuri cu privire la momentul, locul și mijloacele folosite de autor pentru a săvârși crima.

În special, prin analiza cadavrului, medicul este chemat să reconstituie cronologia evenimentelor, complicitatea care a avut loc, precum și modul în care victima a încercat să se apere de furia criminalului și câte lovituri de cuțit i-au fost fatale.

Italianul prins în România, după ce și-ar fi înjunghiat prietenul de 13 ori, se opune extrădării în Italia. Avocatul său cere raport psihiatric

 

A ucis un bărbat, apoi a fugit în România pentru a scăpa de consecințe



Povestea lui Michael Alessandrini începe în urmă cu puțin timp, când bărbatul ar fi descoperit că așa zisa lui iubită ar fi fost implicată sentimental cu un alt bărbat, Pierpaolo Panzieri. Acesta nu a făcut față situației, fiind atât de gelos, încât a l-ar fi ucis, apoi a fugit în România pentru a scăpa de consecințe, unde a fost prins de poliție.

Între timp, Parchetul din Pesaro, și în special procurorul Silvia Cecchi, a primit procesul-verbal transcris al interogatoriului din România, în care ucigașul lui Pierpaolo a reafirmat că a reacționat după ce descoperise relație dintre victimă și Julia, despre care spunea că este iubita lui. Fata însă a negat această relație, deși a confirmat o prietenie care devenise atât de sufocantă încât inventase o boală gravă pentru a-l ține departe.

 

Italianul va mai rămâne închis în România o perioadă

 

Italianul se află în detenție la Timișoara, România, însă a fost posibil să se dea undă verde autopsiei cadavrului pentru astăzi, deoarece Michael Alessandrini a renunțat în scris la desemnarea unui consultant propriu pentru a asista la autopsie. În caz contrar, aceasta ar fi fost amânată cu încă o săptămână.

De asemenea, este posibil ca întoarcerea lui Alessandrini la Pesaro să se prelungească cu mai mult de o lună.

După ce s-a opus în mod oficial extrădării sale de teama de a nu fi ucis de "serviciile secrete" italiene, justiția română ar putea să-l lase într-o celulă de securitate la Timișoara cel puțin până la 15 aprilie, adică până când protocolul internațional îi va permite să rămână într-o țară europeană în care nu a comis nicio infracțiune.

Prin urmare, întoarcerea sa pentru a fi predat justiției italiene este certă; dacă aceasta va fi rapidă pare dificil. 

Recuperarea mașinii, Renault Clio, folosită de Alessandrini în evadarea sa, este de asemenea complicată. Aceasta se află în Croația, unde a abandonat-o și apoi s-a urcat într-un tren pentru a ajunge în România și de acolo în Moldova și Ucraina. În buzunar avea cei 500 de euro pe care îi primise de la bunica sa cu două zile mai devreme pentru "a merge să-și caute de lucru la Milano", conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel