Italianul prins în România, după ce și-ar fi înjunghiat prietenul de 13 ori, se opune extrădării în Italia. Avocatul său cere raport psihiatric

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Michael Alessandrini, italianul căutat în Peninsulă, bănuit că și-a ucis un prieten cu 13 lovituri de cuțit, a fost prins în România. Judecătorii timișoreni au admis propunerea de arestare provizorie, în vederea extrădării, luna trecută, dar bărbatul se opune transferului în Italia.

Michael Alessandrini s-a opus transferului în Italia din România. Bărbatul în vârstă de 30 de ani va avea voie să rămână în țară până la 10 aprilie, dar apoi va trebui să se întoarcă la Pesaro. Avocatul apărării a cerut un raport psihiatric.

El a confirmat și mărturisirea sa în fața procurorului român. 'Da, eu l-am ucis pe Pierpalo Panzieri', ar fi spus Michael Alessandrini în fața autorităților, repetând cuvintele pe care le-a rostit atunci când a fost arestat în România. În ciuda mărturisirii, tânărul de 30 de ani din Pesaro, acuzat de uciderea prietenului său din copilărie, a refuzat să se întoarcă în Italia. Conform legii, el poate rămâne în România până la 10 aprilie, dar apoi va trebui să se întoarcă în Pesaro.

Citește mai multe: Italianul prins în România după ce și-ar fi înjunghiat prietenul de 13 ori va fi extrădat: "De ce l-am ucis? Îi voi spune judecătorului mai târziu"

Între timp, autopsia lui Panzieri a fost programată pentru marțea viitoare, la ora 12.00. Familia tânărului va fi asistată de avocatul Paolo Biancofiore, care va asista la anchetă cu propriul consultant. În același mod va proceda și familia suspectului. Examenul autopsiei ar putea oferi răspunsuri mai precise cu privire la dinamica crimei. 

Italianul prins în România, după ce și-ar fi înjunghiat prietenul de 13 ori, se opune extrădării în Italia

 

Alessandrini a fost arestat și interogat o primă dată la sediul poliției din Arad, unde a fost oprit pe 22 februarie la volanul vechiului său Clio. Tânărul de 30 de ani, după cum a dezvăluit ulterior, se îndrepta spre Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor. Avocatul apărării, Salvatore Asole, a angajat un mediator cultural pentru a lua legătura cu autoritățile din Timișoara, care au efectuat al doilea interogatoriu, și cu avocatul din oficiu. 

Avocatul Salvatore Asole, care îl apără pe Michael Alessandrini, a solicitat, de asemenea, o expertiză psihiatrică pentru clientul său. 'Dacă procuratura din Pesaro nu o va face', a subliniat el, 'o vom face noi pe baza a ceea ce a reieșit până acum despre fragilitatea și instabilitatea lui Michael'. "Ceea ce este clar este că, dacă apare incapacitatea, el nu ar putea face față unui proces obișnuit și nu ar putea fi acuzat".

Avocatul lui Michael Alessandrini cere raport psihiatric

 

Motivul crimei rămâne necunoscut. Deși Alessandrini a mărturisit că a comis crima, el nu a vrut să dezvăluie motivul care a stat la baza acesteia. În orice caz, orice informație despre acesta rămâne confidențială, poate păstrată în documentele românești trimise de Parchetul din Timișoara.

Potrivit rapoartelor, Panzieri a fost singurul prieten rămas al criminalului. De fapt, tânărul de 30 de ani se distanțase de toate cunoștințele sale din cauza diverselor obsesii și ciudățenii pe care Pierpaolo a decis să nu le judece. Cei doi se cunoșteau încă din copilărie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel