Italianul prins în România după ce și-ar fi înjunghiat prietenul de 13 ori va fi extrădat: "De ce l-am ucis? Îi voi spune judecătorului mai târziu"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Michael Alessandrini, italianul căutat în Peninsulă, bănuit că și-a ucis un prieten cu 13 lovituri de cuțit, a fost prins în Arad. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au admis propunerea de arestare provizorie, în vederea extrădării.

"De ce l-am ucis? Îi voi spune judecătorului mai târziu". Cuvintele, spuse unui jurnalist român, sunt cele ale lui Michael Alessandrini, tânărul de 30 de ani din Pesaro prins în România, în timp ce se afla într-un tren. Acesta este acuzat că l-a ucis pe Pierpaolo Panzieri în apartamentul său cu treisprezece lovituri de cuțit în seara zilei de luni, 19 februarie.

Cu toate acestea, Alessandrini - care trebuie să răspundă pentru omor deosebit de grav- nu a fost încă audiat de judecătorul Curții de Apel din Timișoara, oraș în care este reținut. Acesta este ținut în arest până la validarea mandatului european emis de către procurorii din Pesaro. O procedură care ar trebuie să se încheie în zece zile, odată cu extrădarea italianului. 

Presupusa dependență de jocurile de noroc și motivul crimei

 

Potrivit primelor zvonuri, Michael Alessandrini suferă de dependență de jocuri de noroc și de probleme psihice (mama sa ar fi vorbit despre o presupusă bipolaritate diagnosticată pe când era copil), însă investigațiile au dezvăluit că tânărul de 30 de ani nici măcar nu este în evidențele clinicilor medicale. Nu au fost găsite nici dovezi concrete ale dependenței de jocurile de noroc. Elemente care îngroașă misterul mobilului crimei. Sub acest aspect, anchetele Parchetului continuă, în timp ce autopsia asupra cadavrului lui Pierpaolo Panzieri, prevăzută pentru după-amiaza zilei de joi, 23 februarie, a fost amânată pentru lunea viitoare.

Propriii săi părinți au fost cei care au sugerat anchetatorilor că Michael Alessandrini ar fi fugit din Italia după moartea lui Panzieri. Tatăl este managerul unui cunoscut hotel din centrul orașului Pesaro, iar fiul său dispăruse luni seara, la fel ca și mașina sa. Ca fapt divers, Panzieri și Alessandrini luaseră masa împreună în seara crimei. Colaborarea strânsă a forțelor de poliție române a permis identificarea presupusului ucigaș la bordul mașinii în România, în urma unui control rutier. Pierpaolo Panzieri locuia în Via Gavelli de doar două săptămâni, în inima centrului istoric, la câțiva pași de conservatorul care poartă numele lui Gioacchino Rossini, celebrul compozitor născut în Pesaro. Tânărul se mutase din Baia Flaminia, o suburbie mai puțin centrală a capitalei Marche, iar majoritatea noilor săi vecini abia dacă îl cunoșteau din vedere. 

 

Italianul prins în România după ce și-ar fi înjunghiat prietenul de 13 ori va fi extrădat

 

Panzieri era pasionat de muzică - era multi-instrumentist - îi plăcea să joace fotbal de cinci cu prietenii săi și să își petreacă timpul liber cu ei la "Salotto Cavour" și la Circolo Mengaroni. Era, de asemenea, un muncitor neobosit și, împreună cu fratele și tatăl său, conducea afacerea de familie, Taglio Cemento srl din Monteciccardo. Fratele său a fost cel care a găsit cadavrul, în baia apartamentului cu două camere din Via Gavelli, după ce a spart ușa.

Era ora 9 dimineața, marți, 20 februarie, iar la acea oră criminalul era fugar de cel puțin nouă ore. Alarma fusese declanșată pentru că tânărul de 27 de ani nu se prezentase la firma sa dis-de-dimineață, ca de obicei, și niciunul dintre membrii familiei sale nu reușise să ia legătura cu el. Primele examinări medicale au permis stabilirea orei morții lui Pierpaolo Panzieri, care ar fi în jurul miezului nopții de luni. loviturile au fost aplicate cu un cuțit cu vârful subțire, pe care criminalul l-a făcut apoi să dispară împreună cu telefonul mobil al victimei. 

Dar cine este presupusul ucigaș? Michael Alessandrini, un tânăr de 30 de ani din Pesaro, cunoștea victima încă de când erau amândoi copii. Panzieri și Alessandrini se vedeau des, iar unii angajați ai hotelului administrat de tatăl său au declarat că i-au văzut recent împreună în incinta hotelului, care se află la doar câțiva pași de apartamentul cu două camere în care a fost găsit cadavrul tânărului de 27 de ani. Portarul hotelului a povestit că a luat cina cu Michael Alessandrini în seara dinaintea crimei. "Părea calm", a spus ea, "și nimic nu prevestea ceea ce urma să se întâmple".

3. -imagine fara descriere- (italianul-criminal.jpeg)

Prietenii victimei: "Alessandrini era instabil" 

 

Despre bărbatul în vârstă de 30 de ani, ea a făcut un portret foarte îndepărtat de cel care a apărut în timpul anchetei, potrivit căruia Alessandrini suferea de dependență de jocurile de noroc și de probleme psihice. "Cunoștea trei limbi străine, era foarte apreciat și mulți oaspeți ai hotelului țineau la el". Un portret însă foarte îndepărtat de cel al prietenilor victimei, care dimpotrivă îl arată cu degetul pe Alessandrini. "Era foarte ciudat. Foarte instabil, adesea obsesiv și impulsiv, dar Pierpaolo îl iubea totuși foarte mult", explică unii colegi care l-au cunoscut pe Pierpaolo Panzieri. Între timp, părinții victimei și-au desemnat un avocat, avocatul Paolo Biancofiore din Baroul Pesaro. În acest moment, închiși în durere, ei nu vor să facă nicio declarație. 

Unchiul victimei: "Sper într-o justiție rapidă și fără milă"

 

Unchiul victimei, Alessandro Del Prete, și-a încredințat în schimb izbucnirea pe Facebook. "Sper să îți găsești cât mai repede luciditatea mentală absolută, care să te facă să trăiești restul vieții tale josnice și deplorabile cu conștiința", a scris el atacându-l pe Michael Alessandrini. "Nu pot, din păcate, să-ți urez aceeași durere pe care ai provocat-o părinților și fratelui tău", a mai scris unchiul, "pentru că numai cei care pierd un copil sau un frate sau o soră o pot simți. Sper doar că justiția va atenua, dacă va fi vreodată posibil, durerea sufletească a unei familii, pe care ați condamnat-o la o existență inacceptabilă pentru orice ființă umană, cu o sentință rapidă, dreaptă, decisivă și nemiloasă. Aceeași milă pe care nu ați arătat-o față de colegul dumneavoastră, prietenul dumneavoastră, semenii dumneavoastră".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel