Copil român de 14 ani, împuşcat cu o armă de vânătoare într-o pădure

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un minor de 14 ani, din comuna Măerişte, a fost împuşcat accidental, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o pădure, de un bărbat de 63 de ani, cu o armă de vânătoare pentru care nu deţinea autorizaţie.

Potrivit informaţiilor furnizate marţi AGERPRES de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, la data de 12 decembrie s-a sesizat, prin 112, faptul că în pădurea aparţinând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmăşag, o persoană a fost rănită prin împuşcare.

"Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit că un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măerişte, care deţinea autorizaţie de vânătoare pentru ziua în curs, şi-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniţia, neasigurate într-o baracă şi a ieşit la plimbare.

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Măerişte, prezent în baracă, ar fi văzut mişcare în pădure şi crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deţinerii de arme şi muniţii, ar fi luat arma şi ar fi executat foc de armă în direcţia respectivă. Un minor de 14 ani, din comuna Măerişte, aflat în pădure, a fost rănit, prin împuşcare, în zona abdominală şi în membrul superior drept", precizează reprezentanţii IPJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, victima a fost transportată cu ambulanţa la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Copil român de 14 ani, împuşcat cu o armă de vânătoare într-o pădure



Poliţiştii au emis mandate de aducere faţă de cei doi bărbaţi, fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj pentru audieri.

Faţă de bărbatul în vârstă de 63 de ani poliţiştii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar luni asupra acestuia s-a luat măsura controlului judiciar.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi vătămare corporală din culpă, iar poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea unităţii de parchet competente.

Copil de 13 ani, împușcat accidental de un polițist

 

În urmă cu doar câteva zile, un alt minor, de 13 ani, din județul Tulcea, a fost împușcat de un polițist, pe stradă.  Copilul rănit de glonțul tras de un polițist și care a ricoșat dintr-un stâlp, a reușit să se ridice în picioare după accident și să meargă până acasă, acolo unde le-a spus părinților că a fost împușcat. Părinții au fost șocați când au văzut în ce stare se află. 

Vezi mai multe: „Mami, tati, cred că am fost împușcat”. Mărturia copilului român, care a fost rănit de un glonț tras de un polițist

„Medicii susțin că este în afara oricărui pericol. Cât se poate de bine după ce a ajuns la spital cu un glonț în burtică. Părinții au fost șocați maxim, mai ales că copilul a venit acasă pe picioarele spunând ”mami, tati, cred că am fost împușcat”. Au sunat la 112, li s-a recomandat să aștepte salvarea. L-au transportat la Măcin în primă fază, după care a fost transportat la Galați pentru o operație de urgență. Acolo au văzu că glonțul este încă în burtică și se temeau de ce e mai rău. Acum este în Terapie Intensivă, va sta câteva zile acolo sub observație”, a afirmat mătușa copilului, pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel