Copii români, din corul bisericesc, la spital după ce un TIR s-a izbit de microbuzul lor. Șoferul: "Am intrat în rezervorul camionului"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Copiii români, din corul bisericesc, la spital după ce un TIR s-a izbit de microbuzul lor. Șoferul - Am intrat în rezervorul camionului
Copiii români, din corul bisericesc, la spital după ce un TIR s-a izbit de microbuzul lor. Șoferul - Am intrat în rezervorul camionului

Pompierii militari din cadrul punctului de lucru Sovata au fost chemați, sâmbătă, să intervină, în apropierea localității Câmpu Cetății, județul Mureș, după ce un autocamion și un microbuz care transportă șase copii și o profesoară s-au ciocnit.

Microbuzul care îi transporta pe copii se îndrepta de la Eremitu la Sovata, unde aceștia cântau în cadrul unui cor bisericesc. Alături de cei șase copii era și o profesoară și, împreună cu șoferul microbuzului, au ajuns cu toții la unitatea de primiri urgențe în cadrul SMURD Târgu Mureș. În autocamion se aflau două persoane care au refuzat spitalizarea.

Totul s-a întâmplat între bifurcația către Câmpu Cetății și Sovata întru-un loc în care și săptămâna trecută a fost un accident, din cauză că se formează foarte ușor polei pe carosabil. Este un segment de drum cu curbe întru-un loc în care circulația aerului rece favorizează ghețușul, scrie Antena3.ro.

 

Impactul a fost puternic și atunci am lovit unde este rezervorul. Bine că nu a luat foc

 

"Tirul a derapat în fața mea și eu nu am putut să fac nimic și am intrat direct în plin. Tirul venea din partea cealaltă și aveau curbă și în curba era un pod, deoarece drumul era prin cu gheață și a derapat și am intrat în camion în rezervorul camionului", povestește șoferul care îi transporta pe copii.

"Era între Câmpu Cetății și Sovata și eu mergeam la Sovata la un cor și erau șase copii și o învățătoare și eu ca șofer. Impactul a fost puternic și atunci am lovit unde este rezervorul acestuia și s-a scurs toată motorina în drum. Bine că nu a luat foc. La 10:30 se întâmplat. Când venim spre Sovata este o cale ferată și în zona aceea este un pod și este și acolo întotdeauna este gheață și din cauza poleiului. Atunci nu am mai avut ce să fac și am intrat în plin. Mai bine că nu am avut viteză ca altfel ar fi fost și mai rău.", scrie Antena3.ro.

 

Pacienții de cod galben au traumatism facial cu fractură de mandibulă și fractura de membre inferioare

 

"Am fost solicitați la accident rutier microbuz cu camion. Între localitatea Eremitu și Sovata unde am găsit zece victime din accidentul rutier două victime au refuzat transferul la spital iar despre cele opt victime care au fost transportate avem trei pacienți de cod galben, respectiv cinci pacienți de cod verde. Pacienții de cod galben au traumatism facial cu fractură de mandibulă, la prima vedere respectiv, fractura de membre inferioare. Restul sunt răniți ușor.", spune Vicaș Diana, medic rezident la UPU SMURD Târgu Mureș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel