Ciolacu, înaintea întâlnirii cu liberalii: E o primă întâlnire. Chiar suntem optimiști

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că merge la negocierile cu PNL cu măsurile pe care social-democraţii le consideră urgente, reiterând că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni.  „Chiar suntem optimiști, că trebuie să venim cu o soluție”, spune Marcel Ciolacu, înaintea întâlnirii pe care liderii PSD o vor avea cu cei ai PNL pentru formarea unei eventuale majorități guvernamentale.

„E o primă întâlnire. O să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile cu care considerăm noi că trebuie luate urgent și chiar suntem optimiști, că trebuie să venim cu o soluție. Românii, noi considerăm, că s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluție până în acest moment. Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, așa este constituțional”, spune Marce Ciolacu.

Liderul PSD a evitat un răspuns clar, când a fost întrebat care va fi poziția social-democraților în situația în care președintele Klaus Iohannis va desemnat tot un premier liberal. „Consider că și noi, și dl. președinte suntem obligați să respectăm Constituția”, afirmă Ciolacu. Întâlnirea liderilor PNL și PSD pentru formarea unei eventuale majorități guvernamentale va avea loc joi, la Palatul Parlamentului, transmite Mediafax.

 

 

Ciolacu: "Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni, aşa este constituţional" 

 


"La această întâlnire o să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile pe care considerăm noi că trebuie luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii noi considerăm că s-au săturat de clasa politică, fără să aibă nicio soluţie până la acest moment", a spus Ciolacu, la sediul PSD. Întrebat dacă va merge şi cu propunerea PSD de premier la aceste discuţii, Ciolacu a răspuns: "Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni, aşa este constituţional".

Întrebat cum crede că vor evolua discuţiile, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis le-ar fi transmis liberalilor că propunerea de prim-ministru trebuie să vină de la PNL, Ciolacu a răspuns: "Nu cunosc aceste detalii. Cu funcţia de premier mergi la Cotroceni, la consultări".  De asemenea, liderul PSD a spus că discuţiile cu PNL au vizat măsurile urgente.

"Nu am avut nicio discuţie despre nicio funcţie, toate discuţiile au fost pe măsurile urgente care trebuie luate", a afirmat Ciolacu. Chestionat ce va face dacă preşedintele Klaus Iohannis va desemna un premier de la PNL, Ciolacu a precizat: "Sunt ferm convins că şi eu şi domnul Iohannis vom respecta Constituţia României". "Consider că şi noi şi domnul preşedinte suntem obligaţi să respectăm Constituţia", a mai spus preşedintele PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel