Cinci români, prinși cu 16.000 euro în buzunar, încasați ilegal în Italia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cinci români au fost prinși după ce au încasat venitul de cetățenie în mod ilegal. Carabinierii stației Pelago, provincia Florența, Toscana din centrul Italiei, susțin că românii și-au băgat în buzunar 16.000 euro. 

Au pus în buzunar venitul din cetățenie fără să aibă dreptul la el. Din acest motiv, carabinierii stației Pelago, în colaborare cu militarii Unității Inspectoratului Muncii Florența, au denunțat cinci persoane care ar fi obținut în mod nejustificat venituri de cetățenie.

Cercetările Carabinierilor și Inspectoratului au permis să se constate că cei cinci suspecți au atestat în mod fals la INPS că au rezidența în Italia pentru perioada necesară admiterii. Cei cinci, cărora le-au fost deja revocate venituri între sfârșitul lui 2020 și începutul lui 2021 la recomandarea Municipalității, primiseră între timp sume cuprinse între 500 și 9.000, în valoare totală de 16.000 de euro. Verificări suplimentare sunt în curs de către carabinieri, care operează sub conducerea Compagniei di Pontassieve comandată de locotenent-colonelul Giancarlo Caporaso.

Potrivit militarilor și pe baza a ceea ce iese la iveală în cursul anchetelor, în teritoriu pot exista - nu doar Pelago, ci întregul Valdisieve - alte persoane care încasează venituri din cetățenie fără a avea dreptul la acestea.

Români arestați în Italia, după ce au cerut Venit de Cetățenie pentru 9.000 de români. Au încasat ilegal peste 20 de milioane de euro

 

Vezi și

 

17 „cetăţeni români vicleni”, prinși cu o schemă populară de înșelătorie în Italia: „Și-au băgat în buzunar câteva mii de euro”

 

17 români au fost depistați de carabinieri că obțineau venitul de cetățenie în mod ilegal, în Genova, Italia.

Carabinierii, în colaborare cu birourile INPS din Genova, au depistat 17 români care primeau venitul de cetățenie în mod ilegal. Aceștia au declarat în mod fals că dețin cerințele referitoare la reședința în Italia. 

Operațiunea s-a desfășurat într-un serviciu de control mai larg din zonă, în cadrul căruia au fost identificate aproximativ 100 de persoane și verificate numeroase vehicule.

Concret, veniturile celor 17 „cetăţeni români vicleni”, la momentul depunerii cererii de primire a ajutorului social în cauză, „au produs declaraţii false despre domiciliul lor efectiv, și și-au băgat în buzunar în mod nejustificat câteva mii de euro”.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel