17 „cetăţeni români vicleni”, prinși cu o schemă populară de înșelătorie în Italia: „Și-au băgat în buzunar câteva mii de euro”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

17 români au fost depistați de carabinieri că obțineau venitul de cetățenie în mod ilegal, în Genova, Italia.

Carabinierii, în colaborare cu birourile INPS din Genova, au depistat 17 români care primeau venitul de cetățenie în mod ilegal. Aceștia au declarat în mod fals că dețin cerințele referitoare la reședința în Italia. 

Operațiunea s-a desfășurat într-un serviciu de control mai larg din zonă, în cadrul căruia au fost identificate aproximativ 100 de persoane și verificate numeroase vehicule.

Concret, veniturile celor 17 „cetăţeni români vicleni”, la momentul depunerii cererii de primire a ajutorului social în cauză, „au produs declaraţii false despre domiciliul lor efectiv, și și-au băgat în buzunar în mod nejustificat câteva mii de euro”.

Români arestați în Italia, după ce au cerut Venit de Cetățenie pentru 9.000 de români. Au încasat ilegal peste 20 de milioane de euro

 

Vezi și 

 

Italia. Patru români, intermediari într-o înșelătorie de 1,5 milioane de euro. Cum au acționat

 

Patru români și un cuplu de italieni sunt cercetați pentru că ar fi prejudiciat statul cu 1 milion și jumătate de euro. Ei ar fi obținut ilegal venituri de cetățenie pentru 314 conaționali. 

314 români au primit venituri din cetățenie fără a avea niciun drept asupra lui. A fost suficient să plătească 25 de euro, o sumă mică, directoarei unui Caf (n.r. - Cadrul comun de Autoevaluare al modului de Funcționare a instituţiilor publice) din Torino, Italia, pentru a putea obține măsura de sprijin, chiar dacă lipseau unele cerințe minime, precum faptul de a locui 10 ani în Italia, dintre care ultimii doi continuu.

Italia. Cuplu de români, șpagă pentru venitul de cetățenie: Poștărița, „cumpărată” cu haine, parfumuri și dulciuri

Directoarea Caf a fost arestată la domiciliu pentru că a facilitat conaționalilor noștri venitul de cetățenie, cu ajutorul soțului și a celor patru intermediari români, care momentan nu se află în Italia. Cei patru ar fi avut rolul de colecționari, adică aduceau clienți la pentru a-i face să obțină mai ușor venituri de cetățenie.

Citește continuarea AICI...

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel