CEO Pfizer: COVID-19 va „deveni ca gripa” cu ajutorul vaccinurilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
CEO Pfizer: COVID-19 va „deveni ca gripa” cu ajutorul vaccinurilor
CEO Pfizer: COVID-19 va „deveni ca gripa” cu ajutorul vaccinurilor

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, se declară încrezător că viaţa în Europa va reveni la normal în toamnă. În declaraţiile sale pentru patru ziare europene, Bourla a declarat că noul coronavirus „va deveni ca gripa. Ne vom vaccina şi ne vom trăi vieţile”.

El a menţionat, de asemenea, că Pfizer va „creşte semnificativ” livrările de vaccin BioNTech / Pfizer către ţările membre ale UE în următoarele săptămâni, cu 250 de milioane de doze în total în al doilea trimestru, relatează Politico.

Potrivit lui Bourla, campania de vaccinare a UE - care s-a confruntat cu critici pentru că a rămas în urmă faţă de Regatul Unit şi Statele Unite - nu ar trebui comparată, spunând că „lucrurile par să arate mereu mai bine în curtea vecinului".

„Furnizarea şi administrarea dozelor pentru 447 de milioane de oameni, populaţia UE, este o sarcină monumentală", a adăugat Bourla.

 

Oamenii vor avea nevoie probabil de o a treia doză a vaccinului Pfizer

 

De asemenea, joi, Bourla a declarat pentru CNBC că oamenii vor avea nevoie probabil de o a treia doză a vaccinului Pfizer în termen de 12 luni de la vaccinare şi a adăugat că este posibil ca vaccinarea să fie anuală.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat el la CNBC. CEO Pfizer a mai precizat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.

În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel