Ce poate să facă o lingură de zaț de cafea și un ou este fantastic. Gata cu banii aruncați pe fereastră! Truc cu rezultate în doar câteva minute

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ce poate să facă o lingură de zaț de cafea și un ou este fantastic. Gata cu banii aruncați pe fereastră! Truc cu rezultate în doar câteva minute
Ce poate să facă o lingură de zaț de cafea și un ou este fantastic. Gata cu banii aruncați pe fereastră! Truc cu rezultate în doar câteva minute

Cofeina este un antioxidant puternic care face parte din numeroase produse de frumusețe precum creme, seruri sau loțiuni. Pe de altă parte, oul conține diverse beneficii pentru piele și păr, precum hidratarea sau fermitatea. Din acest motiv, combinarea acestor două ingrediente într-un produs cosmetic de casă și total natural devine o opțiune perfectă pentru îngrijirea pielii și a părului.

Așa că de data aceasta, la StiriDiaspora.ro, vă vom spune și cum să faceți o mască ușoară de cafea și ouă, pe lângă faptul că vă spunem mai multe despre beneficiile sale și despre cum să o folosești.

Aveți nevoie de: 

- o lingură de cafea măcinată

- un albuș de ou

- o lingură de lămâie

- un bol mic.

Nu mai arunca zațul de cafea. Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

 

Beneficiile măștii cu ouă și cafea

 

Datorită proprietăților lor hidratante, exfoliante și antioxidante, măștile făcute cu cafea și ouă sunt aliați excelenți pentru a readuce viață și strălucire pielii și părului. De aceea este obișnuit să găsim cofeina ca ingredient principal în numeroase creme faciale sau șampoane. La rândul său, oul ajută la închiderea porilor și la fermitatea pielii.

Alte beneficii:

Cafeaua este un excelent antiinflamator natural, astfel încât ajută la reducerea roșeață sau umflare a pielii. În acest fel, este ideală pentru reducerea cearcănelor și a umflăturii ochilor.

Conținutul ridicat de aminoacizi, vitamine și minerale pe care îl are albușul de ou va contribui la regenerarea straturilor superficiale ale pielii și scalpului, redând luminozitatea și fermitatea pierdute.

Cofeina este un mare inhibitor al celulelor adipoase; de fapt, este prezent în multe dintre produsele cosmetice folosite pentru tratarea celulitei și în cremele faciale pentru fermitate. Prin urmare, masca de cafea ajută la fermitatea feței.

Datorită calităților sale exfoliante, acest tip de mască curăță pielea de celulele moarte, închide porii și previne apariția acneei.

De asemenea, cofeina stimulează creșterea părului, îl întărește și previne căderea părului.

Amestecă zaț de cafea cu vin. Rezultatul te va uimi și vei economisi banii pe care i-ai fi dat pe masaje

 

Cum să faci o mască de față cu cafea și ou

 

Pregătirea unei măști de cafea și ou pentru acnee și față este foarte ușoară. Ai nevoie de ingrediente naturale ușor de obținut și o poți aplica în câteva minute.

Veți avea nevoie de:

- 2 linguri cafea macinată

- 1 albuș de ou

- 1 linguriță de lămâie.

Înainte de aplicarea măștii, primul pas pe care ar trebui să-l faceți înainte de a utiliza orice tratament de înfrumusețare facială este curățarea feței. O poți face cu apă caldă și un săpun neutru sau cu gelul sau laptele de curățare obișnuit. 

Aceștia sunt pașii pe care va trebui să-i urmezi:

Aplică produsul de curățare și masează pe toată fața, concentrându-te pe zone precum nasul, care acumulează mai multă murdărie, și zona T. Pentru a îndepărta machiajul, te poți ajuta cu bureți sau discuri cosmetice sau cu un prosop mic și apa caldă.

Când pielea este curată și uscată, puneți cafeaua măcinată, albușul de ou și lămâia într-un bol. Amestecați bine ingredientele cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri până obțineți o pastă nisipoasă cu o consistență groasă.

Cu o spatulă sau cu degetele, distribuie pasta pe față, aplicând-o ca orice mască. În timpul aplicării, puteți profita de textura nisipoasă pentru a face mișcări circulare blânde și pentru a exfolia fața. Albușul de ou ajută la îndepărtarea impurităților și lasă pielea fină și uniformă, ceea ce va contribui la un aspect radiant și întinerit și la o mai bună absorbție a produselor cosmetice ulterioare.

Amestecă trei linguri de cafea cu un strop de lapte și câteva picături de lămâie. Truc cu rezultat uimitor în doar câteva minute

Lăsați masca cu cafea și ouă timp de 15 minute pentru a permite antioxidanților din cafea să acționeze și să lupte împotriva radicalilor liberi. După timpul de expunere, îndepărtați cu apă caldă. Puteți îndepărta produsul cu discuri sau folosind un prosop mic. Faceți-o ușor, cu mici atingeri, fără să trageți produsul pentru a nu deteriora pielea cu particulele de cafea.

După ce ai îndepărtat tot produsul, aplică puțin toner pe pielea feței pentru a calma și împrospăta, iar apoi efectuează-ți hidratarea obișnuită cu un ser sau o cremă hidratantă.

Dacă ești constant și aplici această mască de două ori pe lună, vei observa că pielea ta este mai hidratată, fața mai fermă și pielea mai strălucitoare.

 

Cum să faci o mască de păr cu cafea și ou

 

Așa cum aceste două ingrediente au o mare varietate de beneficii pentru față pe care le vei observa încă de la prima aplicare, poți profita și de proprietățile lor pentru a reda strălucirea părului tău și a-l întări.

Pentru a face această mască de păr cu cafea și ou, veți avea nevoie de:

- 2 ouă (poate vei avea nevoie de mai multe dacă părul tău este gros sau lung)

- 2 linguri de cafea

- 2 linguri de miere.

Pentru a pregăti, aplica și îndepărta corect masca, urmați acești pași:

Bate gălbenușul într-un castron până se încorporează bine. Adăugați cafeaua și mierea și continuați să bateți până obțineți o cremă granuloasă, dar consistentă.

Amestecă miere de albine și cafea măcinată. Un truc genial cu rezultate vizibile în doar zece minute

Aplicați pe părul uscat, împărțiți în secțiuni pentru a vă asigura că acoperă tot părul și scalpul. Masați scalpul pentru ca masca să pătrundă corect și să stimuleze foliculii de păr. Puneți o cască de duș și lăsați masca să acționeze timp de 20 de minute. Când este gata, clătiți, îndepărtați cu apă rece sau foarte rece. Spală-ți părul cu șamponul tău obișnuit și gata.

Puteți aplica această mască de 2 sau 3 ori pe lună pentru a beneficia de calitățile ei. De îndată ce îndepărtați amestecul și vă uscați părul, veți observa că va fi mult mai moale la atingere.

 

Mască de cafea și ouă - Sfaturi

 

Dacă aveți pielea uscată, această mască de cafea o poate irita. În acest caz, vă recomandăm să înlocuiți cafeaua cu două linguri de miere.

De ce să pui boabe de cafea în dulapul cu haine. Trucul simplu care te salvează de probleme!

Albușul de ou este un remediu grozav de casă pentru a reduce pungile oculare. Dacă vrei să minimizi ridurile de expresie din jurul ochilor și să hidratezi și să reduci cearcanele, poți aplica puțin ou în acea zonă, lasă să acționeze aproximativ 15 minute, clătește și aplică crema hidratantă. Puteți repeta această operațiune de trei ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel