Amestecă zaț de cafea cu vin. Rezultatul te va uimi și vei economisi banii pe care i-ai fi dat pe masaje

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Amestecă zaț de cafea cu vin. Rezultatul de ta uimi și vei economisi banii pe care i-ai fi dat pe masaje
Amestecă zaț de cafea cu vin. Rezultatul de ta uimi și vei economisi banii pe care i-ai fi dat pe masaje

Zațul de cafea nu este un rest alimentar, așa cum mulți ar putea crede, ci este un produs foarte bun care, refolosit, are rezultate uimitoare. Iată doar câteva dintre metodele ingenioase de a reutiliza zațul.

În fiecare zi se beau peste 400 de milioane de cești de cafea în întreaga lume. Cea mai mare parte a zațul de cafea este aruncat la gunoi, când ar putea fi refolosit. Zațul de cafea este o materie primă organică valoroasă care are multe beneficii pentru sănătate. Este bun pentru piele și păr, ajută la combaterea mirosurilor neplăcute și a dăunătorilor din grădină și înlocuiește multe produse de îngrijire a casei.
 

Zațul de cafea, îngrășământ pentru plante

 


Zațul de cafea este un fertilizator excelent pentru plante. Este deosebit de potrivit pentru pomii fructiferi și flori: trandafiri, azalee, rododendroni, hortensii și camelii. Cafeaua adaugă aciditate solului și respinge dăunătorii. Solul poate fi adăugat la compost sau la apa pentru udarea plantelor. Amestecarea cafelei fierte cu semințele de morcov înainte de a le semăna le face să germineze mai repede și face ca fructele să fie mai dulci și mai hrănitoare.


Dezodorizant pentru mâini și frigider


Aroma bogată a cafelei poate elimina mirosurile neplăcute. De exemplu, zațul de cafea umed poate fi folosit pentru a vă șterge mâinile după ce ați gătit ceapă sau usturoi. Cafeaua preparată uscată este, de asemenea, ideală pentru dezodorizarea frigiderului. Se toarnă zațul într-un borcan de sticlă și se pune pe unul dintre rafturi. Cafeaua va elimina toate mirosurile neplăcute din interiorul frigiderului și va înlocui bicarbonatul de sodiu care este folosit în mod normal în acest scop.


Mască anticelulitică. Amestecă zaț de cafea cu vin

 


Cofeina îmbunătățește circulația sângelui și elimină excesul de lichid din organism. Această proprietate îl face util în lupta împotriva celulitei. Pentru o mască terapeutică, amestecați zațul de cafea cu ulei de măsline, vin sau ulei de ghimbir. Amestecul trebuie aplicat pe zonele problematice ale corpului și masat prin mișcări circulare cu o perie sau un burete. Procedura trebuie repetată o dată sau de două ori pe săptămână. Cu ajutorul unei măști de cafea se pot economisi o mulțime de bani mergând la un centru spa unde un curs similar de masaj ar costa câteva sute sau chiar mii de  lei.

Mască împotriva căderii părului

 

Zațul de cafea poate fi folosit pentru a vă masa scalpul. Acesta întărește rădăcinile părului și stimulează creșterea părului. Procedura trebuie efectuată înainte de a vă spăla pe cap, luând puțină cafea măcinată și frecând-o ușor pe pielea umezită cu apă. După 10-15 minute, masca poate fi spălată. În timp, părul va căpăta putere și nu va mai cădea. Masca de cafea nu este recomandată pentru părul blond, deoarece cafeaua este un colorant natural și poate da părului tău o nuanță mai închisă.

Vopsea de păr cu zaț de cafea

 


Cafeaua infuzată poate fi folosită ca vopsea pentru părul închis la culoare, atât natural, cât și colorat. În primul caz, culoarea devine mai bogată și mai profundă, iar în al doilea caz, se păstrează nuanța de pigment care a fost folosită în timpul colorării. Zațul de cafea este, de asemenea, recomandat pentru a fi adăugat la henna. Acest lucru conferă părului tău o nuanță mai închisă, de culoarea cuprului, care arată mai nobil decât roșul.

Pentru o mai bună păstrare a culorii, se recomandă să adăugați zaț de cafea proaspăt preparat într-un balsam de păr, să îl aplicați pe toată lungimea părului și să îl lăsați într-o cască de baie timp de 15-20 de minute. După aceea, trebuie să vă clătiți bine părul. De asemenea, zațul de cafea poate fi adăugat în șampoane. O altă opțiune este să vă clătiți părul cu un decoct de cafea tare răcită.


Vopsea pentru ouă, hârtie și țesături


Cafeaua este o culoare excelentă, nu doar pentru păr, ci și pentru țesături. Poate fi folosit pentru a îmbătrâni hârtia și pentru a face un colorant natural pentru ouăle de Paște. Culoarea finală va depinde de concentrația soluției: cu cât adăugați mai multă zaț de cafea în apă la fierbere, cu atât culoarea va fi mai bogată. Pentru a obține culoarea, va trebui să fierbeți cafeaua, să o strecurați și să o lăsați să se răcească.

Ouăle și cârpele pot fi apoi fierte în ea. Primul timp de 10 minute, al doilea timp de o jumătate de oră. Este mai bine să înmuiați textilele în prealabil în apă și să nu le stoarceți la sfârșit, pentru ca acestea să se coloreze uniform. Este suficient să înmuiați hârtia într-un decoct de cafea timp de câteva minute și apoi să o uscați.


Mascarea zgârieturilor de pe mobilă


Proprietățile de colorare ale cafelei pot fi utile într-o altă activitate - mascarea zgârieturilor și a zgârieturilor de pe mobilierul din lemn. Pentru a face acest lucru, pregătiți o soluție saturată de cafea pe bază de zaț aburit, înmuiați un tampon de bumbac în ea și frecați vopseaua naturală în zgârietură până când se contopește cu restul suprafeței mobilei. Această rețetă funcționează doar pe mobila de culoare închisă.


Exfoliant pentru corp și față


Zațul de cafea este excelent pentru un scrub natural. Ar trebui adăugat puțin ulei de măsline, deoarece acesta hrănește și hidratează pielea. În plus, uleiul va face consistența exfoliantului mai blândă și mai moale, fără a-i compromite proprietățile exfoliante. Exfoliantul de cafea este, de asemenea, recomandat înainte de a merge la plajă sau la solar. Face ca bronzul să fie mai fin.

Lifting natural


O mască de cafea ar putea înlocui un lifting costisitor la un salon de înfrumusețare. Amestecați un sfert de cană de zaț de cafea cu un albuș de ou și aplicați amestecul pe față. După ce masca s-a uscat, o puteți clăti. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel