„Ce mai trebuie să se întâmple ca să-l aresteze?” O româncă din Italia trăiește cu frică pentru viața ei și a fetiței: „Am primit un avertisment macabru”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Ce mai trebuie să se întâmple ca să-l aresteze?” O româncă din Italia trăiește cu frică pentru viața ei și a fetiței: „Am primit un avertisment macabru”
„Ce mai trebuie să se întâmple ca să-l aresteze?” O româncă din Italia trăiește cu frică pentru viața ei și a fetiței: „Am primit un avertisment macabru”

Amenințările la adresa barmaniței de origine română, în vârstă de 32 de ani, nu se opresc. Un avertisment macabru a fost primit pentru fiica ei de 6 ani, în Treviso, Italia.

Mai întâi au fost amenințările cu moartea: „Alege cum vrei să mori: arunc acid peste tine sau dau foc mașinii tale”. Apoi, mașina a ars. Ieri seară, 24 februarie, încă un avertisment: un sac cu hainele fiicei ei de 6 ani și, ascuns în mijloc, o cutie de pumnale. Același cu care Ana (nume fictiv) se teme să fie ucisă de fostul ei iubit, un fost polițist român cu mai multe antecedente.

„Ce mai trebuie să se întâmple ca să-l aresteze?”, întreabă îngrozită românca, o barmaniță care locuiește și lucrează în Treviso din Italia de peste zece ani. El este încă liber și nu am nicio protecție. Tânăra nu are îndoieli: „El a fost cel care mi-a ars mașina, sunt sigură”.

Italia. Apel șocant pentru o româncă în mijlocul nopții. Femeia s-a trezit cu mașina în flăcări: „Fostul meu soț a făcut-o”

 

„Trăiesc cu frică, iar autoritatea judiciară nu face suficient pentru a-i proteja”

 

Au trecut acum zece zile de la arderea autoturismului Citroen C3, devorat de flăcări în noaptea de 15 februarie, lângă stadionul Tenni din Treviso. Dar, suspectul numărul unu continuă să fie în libertate, fără interdicție de a aborda victima. În ciuda faptului că a fost raportat de două ori de către femeie sub acuzația de urmărire și a fost arestat la 8 martie 2022, când a intrat în casa ei amenințând-o cu un cuțit. 

„Unde este Code Red?”, întreabă indignat avocatul său Aldo Pardo, care în ultimele zile a depus un proces-verbal la procuror prin care cere arestarea românului de 36 de ani. Pentru a proteja victima și fiica ei de 6 ani înainte de a fi prea târziu. „Trăiesc cu frică, iar autoritatea judiciară nu face suficient pentru a-i proteja”, spune avocatul.

Sfârșit fulgerător pentru o mamă româncă, în Italia. Elena Livia lasă în urmă un băiețel
 

„Mi-e teamă că mă va omorî pe mine și pe fetița mea”


Acea geantă cu haine pusă lângă mașina de curtoazie a româncei înseamnă un singur lucru: bărbatul nu are nicio intenție să o lase în pace. Joi după-amiază, s-a declanșat încă un apel la 112: carabinierii au rămas să patruleze zona până la miezul nopții, dar nu a fost nici urmă de bărbatul de 36 de ani. Astfel, procesul-verbal de intervenție a ajuns în dosarul procurorului Barbara Sabattini, titularul dosarului. Încă un raport într-un dosar deja substanțial.

Între timp, echipa mobilă din Treviso investighează în căutarea unor dovezi care să poată identifica persoana responsabilă de incendiu. Astăzi vorbim despre urmărire și amenințări. Dar teroarea Anei este că mâine va fi feminicid. „Știu că poartă un cuțit. Mi-e teamă că mă va omorî pe mine și pe fetița mea”, repetă barmaniera, nevoită să trăiască neîncetat privind peste umăr. „Întoarceți-vă la mine: vă voi cumpăra înapoi mașina. Renunțați la plângere și o vom lua de la capăt.” Acesta este tonul mesajelor cu care continuă să bombardeze femeia. Mesaje în care „te iubesc” se amestecă cu cele mai grave ofense.

„Ne-am speriat groaznic, am crezut că e cutremur!” Un șofer român de TIR a intrat cu mastodontul într-o casă din Italia (FOTO + VIDEO)

 

„Ori vom fi împreună, ori murim împreună”


Da, pentru că bărbatul nu a renunțat la româncă. S-au întâlnit pe Facebook și s-a aprins scânteia. Dar Ana, odată ce a descoperit trecutul acelui bărbat, a decis să-l părăsească. Nu a acceptat ​​niciodată și a început să o urmărească. Un calvar pus pe hârtie la Poliție. În luna martie a anului trecut, după diverse plângeri și o arestare în faptă, bărbatul a fost supus unui ordin de interdicție de apropiere, care ulterior a fost revocat.

Între timp, barmanița s-a refugiat în România timp de trei luni pentru a scăpa de el. Dar la întoarcerea la Treviso, fostul iubit a revenit cu amenințările. Pe 13 februarie, după un alt refuz de a restabili acea relație toxică, românul de 36 de ani i-a scris: „Ori vom fi împreună, ori murim împreună. Alege cum vrei să mori: arunc acid pe tine ca să nu se mai uite nimeni la tine sau îți dau foc la mașină”.

A doua zi, s-a prezentat în afara grădiniței copilului cu două buchete de flori: unul pentru fetiță și unul pentru femeie. O încercare stângace de a-și convinge fosta, care a aruncat buchetele la pământ și i-a spus că nu vrea să-l mai vadă vreodată. În seara zilei de 15 februarie, a mers acasă la ea. A scos un cuțit ca să o convingă să se întâlnească: „Dacă nu cobori, vei vedea ce-ți fac în seara asta cu ăsta”.

„E timpul să sunăm la poliție”, a spus românca și bărbatul a dispărut. Câteva ore mai târziu, autoturismul ei Citroen C3 a ars în afara casei. La două zile după ploaia de mesaje intimidante, a negat că ar fi piromanul. 

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel